Segítene valaki egy elsős hallgatónak átlátni a tárgyfelvételen?
1. kérdésem: Csak az 1ső féléves tárgyakat kell felvenni?
Van több olyan elsős is, aki 2ik 3ik féléves tárgyra is bepipálta magát.. most akkor hogy is van ez?
2.: Hányszor kell felvenni a tárgyakat?
1. Ha szeretnéd, előre megcsinálhatsz felsős tárgyakat. Persze fennáll a veszélye, hogy alapozó ismeretek hiányában nem fog menni a tárgy még akkor sem, ha papíron nincs előfeltétel, de egy próbát megérhet.
2. Szerencsés esetben csak egyszer.
Hova fogsz járni? :)
1. Elvileg az egyetem felveszi Neked az első féléves kötelező tárgyaidat. Ezen kívül ajánlott feliratkoznod valamilyen tesire és ha nincs nyelvvizsgád, akkor vegyél fel egy idegennyelvet. Kötelezően választható szakmaikkal még nem foglalkozz szerintem, akkor sem, ha nincs előfeltételük. Szabadon választható tárgyak közül válogass, ha nincs felvéve minimum 30 kredit. Ugyanis ennyit ajánlott felvenni félévente, hogy időben végezz.
2. Ha elsőre sikerül teljesítened, akkor egyszer. Viszont arra figyelj oda, hogy ha harmadszorra veszel fel egy tárgyat, akkor fizetned kell kb. 3000 ft-ot.
Nekem magamnak kellett felvenni.
30 kredit volt átlagban 1 félévre, az egyetem beosztotta nekem.
Nekünk(szie) már 2. tárgyfelvételnél fizetni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!