Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A nemzetközi gazdálkodás büfé...

A nemzetközi gazdálkodás büfé szak?

Figyelt kérdés
Ha ennyire általános tudást ad jó valamire egyáltalán? Vagy már jobban megéri a jogot megcsinálni, ami 1 évvel több idő?

2021. júl. 8. 05:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
95%
Ha azt mondod hogy a gtk es btk szakok bufeszakok, azzal konkretan kijelented azt, hogy a vilagon semmi szukseg nincsen tarsadalomtudosokra, illetve gazdasagi szakemberekre. Nice.
2021. júl. 8. 18:13
 12/21 anonim ***** válasza:
16%
Akkora tömegképzésben ami itt van tényleg nem. Meg ha az emberek fele úgy megy oda, hogy azt se tudja mit akar, csak legyen egy diplomája, nem ezekből lesznek a gazdasági szakemberek, meg társadalomtudósok.
2021. júl. 8. 19:10
 13/21 anonim ***** válasza:
75%

Azért megnézném én azt, hogy egy akkád nyelvű vagy egy óegyiptomi szöveget oda tolnának eléd, akkor hogy reagálnál. De primitív bunkó lehetsz, akinek csak a jogász és az orvosi képzés ér valamit.

2021. júl. 9. 11:34
 14/21 anonim ***** válasza:
0%
Egyértelműen az, ahogy a szakok nagy hányada.
2021. júl. 9. 13:23
 15/21 anonim ***** válasza:
8%

Igen, mi lenne velünk, ha azokat a szövegeket nem olvasgatná senki állami pénzen! :"D

2021. júl. 9. 13:24
 16/21 anonim ***** válasza:
97%

15. Kicsit segítek.

1) Ha nem lennének assziriológusok, akkor nem lenne történelem szak sem az egyetemen, mert nem lenne, aki az asszír korszakot oktatná

2) Nem lennének történelemkönyvek sem, mivel nem lenne, aki a sumer, akkád, babilóni birodalmakra vonatkozó anyagot megírná

3) Hiányozna a műszaki könyvekből a történelmi rész, nem tudnánk, mi mikor és hogyan alakult ki

4) Nem lennének meséink sem. Gondolom azt sem tudtad, hogy pl. a Lúdas Matyi egy régi akkád mese (A nippuri szegény ember) átirata?

5) Nem lennének regényeink, színházi előadásaink sem. (Most éppen az assziriológusokról beszélünk, de ide tartozik gondolom az indológia, hebraisztika, egyiptológia, görög, latin stb. is.)

6) Nem lenne, aki latinul tanítana az orvosi és jogi szakon, ahogyan római jog tantárgy sem lenne (most megint a görög-latin szakosokra utalva)

7) Sötétben botorkálnánk, hogy kik vagyunk, honnan jöttünk, mi honnan származik... fogadjunk fogalmad sincs, hogy egyáltalán a görög ABC hogyan alakult ki, nemhogy abból a latin...

8) Nem lennének filmek a Netflixen. Semmisem. Tudtad, hogy J. K. Rowling, a Harry Potter szerzője, az első író-milliárdos görög-latin szakos (klasszika filológus) bölcsész? De nem lenne se sci-fi, se fantasy (felejthetnéd egyből az olyan filmeket, mint az Apocalypto, Stargate stb.), se semmi sem.

Hát mit mondjak, egy fantasztikus kultúrbunkó országban élnénk, ha a magadfajták csinálnák az oktatási rendszert. Nem lenne semmilyen kulturális intézmény, nem adna semmit a tévé (valójában tévé se lenne, mert az emberek nem fizetnének pusztán műszaki műsorokért), nem lenne közoktatás, se színház, se könyv, se film, se semmi.

Azon csodálkozom, hogy egyáltalán ilyen emberek ma még érettségizhetnek? (?) Vagy ez is már amnesztia?

2021. júl. 9. 13:53
 17/21 anonim ***** válasza:
14%

Kicsit segítek:

1. A most meglévő tudás úgy tűnik bőven elég.

2. Az emberek 99,99%-ának az érettségihez szükséges történelmi tudás rég adott, és amúgy is elfelejti ezeket az emberek nagy része.

3. Sok dolog kutatása csak és kizárólag arról szól, hogy bizonyos emberek megéljenek a hobbijukból, semmi nem következik ezekből egy szint után.

4. Magyar egyiptológia egy vicc, mivel a valódi kutatáshoz el kell menni Egyiptomba, ahol vannak olyan emberek, akik kulturálisan beágyazottak, minden kéznél van, sokkal indokoltabb nekik foglalkozni ezekkel a témákkal.

5. Hibás az okfejtésed, ha kicsit belegondolsz rendes dokumentumfilm nem készül rég, mert ostobák az emberek, senki nem néz meg manapság egy tudományos igényű doksi filmet, ezáltal nincs benne pénz, ufo vadászok meg luxusban élő prolik kellenek dokumentumfilmnek hazudva a prosztóknak.

6. Fel kell fogni, hogy attól mert téged személy szerint érdekel valami, még lehet haszontalan.

Csodálkozz nyugodtan, van egy ttk-s és egy műszaki oklevelem, és valószínűleg jobban képben vagyok a természet működésével, mint az, aki magyarországon asszírológusnak hazudja magát. Aranyos, érdekes, jó hobbi, voltam ilyen előadásokon, de ennyi, egy bizonyos szint felett csak azt a pár elvetemültet érdekli, akik nagyon elhivatottak.

Ja, és a bölcsészet nem tudomány. A tudomány tényekkel bizonyít tényeket. Nem ötletek, elméletek, szerintem ez, szerintem az van. Egzakt dolgokat bizonyítunk egzakt dolgokkal.

Jó bölcsészkedést és sok sikert kívánok a továbbiakban, csak gondolj a mihaszna mérnökökre is azért, amikor bekapcsolod a gépedet vagy nem fagy be a hátsód télen.

2021. júl. 9. 14:21
 18/21 anonim ***** válasza:
56%

Én vagyok a big 4-os.

Igen,van olyan volt csoporttársam,aki eecepciósként dolgozik,mert nem rudott elhelyezkedni ezzel a diplomával.

Viszont. Ő egyáltalán nem dolgozott egyetem mellett,mindenből kettes volt.

Első évtől kezdve gyakornokoskodni kell egy multinál és úgy teljesen jól kamatoztatható a diploma. Én is így tettem. És meg csak ismerősöm sem volt sehol.

Szwrintem ez minden szakra igaz, ha életrevaló vagy és teszel érte már az egyetem első évétől,akkor el fogsz tudni helyezkedni.

2021. júl. 9. 14:28
 19/21 anonim ***** válasza:
96%

17.

"1. A most meglévő tudás úgy tűnik bőven elég."

Jézusom de sötét vagy... neked van egyáltalán érettségid? (?)

"2. Az emberek 99,99%-ának az érettségihez szükséges történelmi tudás rég adott, és amúgy is elfelejti ezeket az emberek nagy része."

Úgy látszik rajtad is kifogott az érettségi, egyszerűen fogalmad sincs sem a tudomány valós természetéről, sem a világ működéséról, sem arról, hogy mi az a kultúra... Fogadni mernék, hogy nem szakkönyvet nem vettél a kezdve gimnázium óta.

"3. Sok dolog kutatása csak és kizárólag arról szól, hogy bizonyos emberek megéljenek a hobbijukból, semmi nem következik ezekből egy szint után."

LOL

"4. Magyar egyiptológia egy vicc, mivel a valódi kutatáshoz el kell menni Egyiptomba, ahol vannak olyan emberek, akik kulturálisan beágyazottak, minden kéznél van, sokkal indokoltabb nekik foglalkozni ezekkel a témákkal."

LOL. Először is mennek. Én is voltam ásatáson a közel-keleten. Másodszor is a filológusoknak nem szükséges a célországban tartózkodniuk, ugyanis írásos anyagokkal illetve más kutatók eredményeivel (régészek, antropológusok stb.) dolgoznak. Tényleg látszik, hogy halvány lila gőzöd sincs az egészről.

"5. Hibás az okfejtésed, ha kicsit belegondolsz rendes dokumentumfilm nem készül rég, mert ostobák az emberek, senki nem néz meg manapság egy tudományos igényű doksi filmet, ezáltal nincs benne pénz, ufo vadászok meg luxusban élő prolik kellenek dokumentumfilmnek hazudva a prosztóknak."

Neked tényleg nincs fogalmad arról, hogyan lesz valakiből író, ugye? Nézd meg a top bulvár írók (Stephen King, J.K. Rowling, stb.) milyen végzettségűek.. MIND bölcsészek.

"6. Fel kell fogni, hogy attól mert téged személy szerint érdekel valami, még lehet haszontalan."

Neked meg azt, hogy (a) attól, hogy valamiről fogalmad sincs, még lehet hasznos (b) a kultúra fokmérője nem a hasznosság.

"Csodálkozz nyugodtan, van egy ttk-s és egy műszaki oklevelem, és valószínűleg jobban képben vagyok a természet működésével, mint az, aki magyarországon asszírológusnak hazudja magát."

Nem tudom honnan veszed a bátorságot, hogy "hazudja magát"-ozz, van neked egyáltalán fogalmad, milyen magas színvonalú (volt még 20 éve) a magyar bölcsésztudomány?? Az egykori évfolyamtársaim külföldi elit egyetemeken doktoráltak, és nemzetközileg is elismert kutatói egy-egy témának... te mit tettél le az asztalra? (?)

"Aranyos, érdekes, jó hobbi, voltam ilyen előadásokon, de ennyi, egy bizonyos szint felett csak azt a pár elvetemültet érdekli, akik nagyon elhivatottak."

Ez igaz. Mert nagyon nehéz is és egy-egy karrier mögött 20+ év nagyon kemény munka van.

"Ja, és a bölcsészet nem tudomány."

Jóféle anyagot szívhatsz, hagyj belőle nekem is...

"A tudomány tényekkel bizonyít tényeket. Nem ötletek, elméletek, szerintem ez, szerintem az van. Egzakt dolgokat bizonyítunk egzakt dolgokkal."

Állítólag TTK-s vagy, de ezek szerint annak sem túl jól képzett... a matematika mióta bizonyít tényekkel tényeket? Egy tudomány, amely axiómákon és feltételezéseken alapul, ezek szerint számodra nem tudomány. Értem. Hát rövid úton elhullik így szegény kvantumfizika, a teljes matematika is, illetve a logika is mint olyan (filozófiai tudomány).

Azon kívül az assziriológia tényekkel dolgozik: írásos és régészeti tárgyi emlékekkel, és ezekből rakja össze a múlt egy-egy értelmezését. Nem kevésbé egzakt, mint mondjuk egy kvantumfizika.

"Jó bölcsészkedést és sok sikert kívánok a továbbiakban, csak gondolj a mihaszna mérnökökre is azért, amikor bekapcsolod a gépedet vagy nem fagy be a hátsód télen."

Köszi! Én leginkább akkor gondolok a mérnökökre, amikor utasítom őket, hogy mi legyen. Ennyi.

2021. júl. 9. 15:17
 20/21 anonim ***** válasza:
27%
#8: Mintha olyan nagy dolog lenne bekerülni egy big4-hoz, kb. minden hülyét felvesznek. Been there, done that.
2021. júl. 9. 17:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!