NAGYON FONTOS! Ha nem íratkozok ki egyetemről (de jelenleg ingyenesen vagyok), akkor másodévben átsorolnak tandíjasra, és fizettetnek velem, ha egyébként egész évben nem jártam be, nincs SEMMILYEN vizsgám meg? Bővebben lent!!
Egész évben nem jártam egyetemre!
Nem íratkoztam ki! Nem is érdekel! Ingyenesen vagyok.
Mi lesz ha nem íratkozok ki ősszel? Tandíjasra áttesznek, anélkül, hogy felvennék bármilyen tárgyat? Vagy ha nem veszek fel semmit, simán inaktív maradok?
Gyertek kérlek, válaszoljatok komolyan, aki érti, mert full stresszben vagyok emiatt.
Pont letojtam az egyetemet, hogy őszinte legyek, második félévre már nem is vettem fel semmit, de elvileg még be vagyok íratkozva. Most is külföldön vagyok melózni, ezért csak nem tudok hazamenni idén már, hogy kiíratkozzak. Ha elmennek az ingyenes féléveim, vagy bármi, akkor sem izgat, mert nem akarok többet egyetemre menni.
Hogy működik ez skacok? Ha bármikor jövő évben odamegyek, hogy én befejeztem, adják vissza az érettségi diplomámat, stb, akkor kell fizessek pénzt? Ha ingyenesen voltam? Vagy most maguktól átsorolnak tandíjasra, mivel abszolut semmiből nem vizsgáztam, és nincsenek jegyeim, nincs semmim. Mi lesz itt? Inkább az életben nem megyek arra, ha pénzt kell adnom ezért.
Köszi előre is a hasznos válaszokat, jutalmazni fogom, megy a zöld. Ha nem érthető valami, akkor elmagyarázom jobban, kérdezzetek.
Tisztelt Tanulmányi Hivatal!
Kérem hallgatói (NEM tanulói...) jogviszonyom megszüntetését. Személyes adatokat adj meg.
Üdvözlettel
XX
Ha beszélni akarsz velük telefonon, te hívd őket, ne rájuk várj.
Én több dolgot sem értek. Tavalyi felvételi során egyetlen egyetem sem kérte az eredeti érettségi bizonyítványt. Máskor sem kérik sehol, de a tavalyi felvételin még az is online működött, ami máskor nem. Szóval itt valami nagyon fura. Az meg főleg, hogy nem postázzák neked, ha már nincs szükségük rá a felvételi után.
Másodszor, minden félév elején jelezned kell, hogy aktív vagy passzív félévet szeretnél-e megkezdeni. Ezt már télen sem jelezted? Fogalmam sincs, hogy ilyenkor mi van, de ha két aktív félévet nem teljesítettél volna, akkor biztosan ki kellene fizetned a tandíjat (vagy egy részét, már nem tudom, hogy van ez). Így, hogy gondolom a második féléved nem is volt aktív, végképp nem tudom, mi történik, de írj egy emailt, amiben erről is érdeklődsz. Arra pedig ne várj, hogy majd ők hívogatnak telefonon, általában már az is eredmény, ha emailekre válaszolnak.
Ha nem veszel fel semmilyen tárgyat automatikusan passzív állapotba kerülsz. Annyit takar hogy nem “ketyeg” a támogatás.
Ezt meg kell kérdezned: nálunk 2 passzív félév nem lehet egymás után csak kérvénnyel, ha nincs kérvény az egyetem megszünteti a jogviszonyt, kirúg. Kérdezd meg a TO-t nálatok mennyi passzív engedélyezett egymás után kérvény nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!