Technikum vagy a gimnázium a jobb,ha orvosi/gyógyszerészeti a cél?
Figyelt kérdés
Tehát mondjuk egy gimnázium biológia-kémia tagozata,vagy egy egészségügyis technikum nyújtja a többet az egyetemre?2021. jún. 28. 15:48
A kérdező szavazást indított:
Gimnázium
Technikum
47 szavazat
1/5 anonim válasza:
Tudtommal technikumban nővérnek készülnek, gimiben (főleg ha egy jobb természettudományi) meg orvosnak.
2/5 anonim válasza:
Szerintem teljesen mindegy, én szakképzőből mentem orvosira. Ha tudod mit szeretnél, akkor az iskola nem akadály. Tény, hogy gimnáziumból valszeg könnyebb bejutni, mert gyakran jobban tanítanak, főleg biosz-kémia fakton. Ha szeretnél szakmát is, akkor technikumra mehetsz gimi után is :) szóval én a gimnáziumot javaslom.
3/5 anonim válasza:
Gimnázium, lehetőleg jónak számító, a gyenge mellett többet kell tanulnod egyénileg. Bár az is igaz, hogy sajnos eü szakközépből még nem találkoztam színvonalassal, csomó hely még felvételit sem kér meg elég egy 3-as, 3,5-ös átlag. Szerintem elég gáz, hogy olyanok fognak felelni emberéletekért (mert egy ápolón is múlhat, nemcsak az orvoson), akiknek még az általános iskola is gondot okoz vagy már ahhoz is lusták. Mi lesz akkor, ha többet és precízen kell tanulni?
5/5 anonim válasza:
Ha már most tudod, hogy tovább szeretnél tanulni ilyen irányban, akkor semmi értelme technikumba menni. Válassz egy erős gimnáziumot. Nyilván egy motivált, jó képességű fiatal bekerülne technikumból is, de plusz energiabefektetés, önálló munka árán, több stresszel. Miért szívatnád magadat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!