Mik az egyetem elvégzésének lépései? Utána milyen ügyeket kell intézni?
Figyelt kérdés
Próbáltam keresni weboldalt vagy cikket, ami ezeket esetleg összegyűjti, de sajnos nem találtam ilyet. Miután végez az ember a vizsgákkal, utána jön a szakdolgozatírás és annak megvédése, majd az államvizsga/záróvizsga. Tételekből, ha jól tudom. Utána a diplomaosztó. És ezzel vége? Utána van még valami teendő? Pl. Ki kell "iratkozni" az egyetemről, vagy egyéb papírmunka? Sajnos nincs a környezetemben olyan, aki már egyetemet végzett, így nem tudok tőlük kérdezni. :(2021. jún. 24. 18:12
1/2 anonim válasza:
Le kell tenni például egy nyelvvizsgát és nem állambácsitók remélni hogy majd kihúz a sza... csőből.
Amúgy meg megcsinálod a tárgyaidat, írsz egy szakdolgozatot, azt előadod, megvéded és kész. Záróvizsga nálunk a vèdés után volt egyből, nem tételekből kellett készülni hanem a három vagy négy ZV tárgyból volt egy szép nagy szóbeli vizsga. BSc-n nem szokás buktatni, úgy tudom MSc lehet neccesebb. Utána kihirdetik az eredményt (átmentél vagy nem) és ennyi. Ha kedved tartja elmész az ünnepélyes diplomaosztóra, ha nem, akkor a KTH-ban átveszed a diplomád amikor kész van. Ott csak alá kell írni egy papírt hogy átvetted és mehetsz világgá.
2/2 anonim válasza:
Mire odáig eljössz, hogy átveszed a diplomádat, menet közben minden kiderül. Az is, hogy hol kell feltenned az ilyesmikkel kapcsolatos kérdéseidet, ha nem bírod ki addig: a tanulmányi osztályon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!