Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit érdemes ma tanulni, ami...

Mit érdemes ma tanulni, ami nem büfészak?

Figyelt kérdés
Szüleim főiskolára akarnak küldeni tanári vagy filozófia szakra, mert szerintük engem oda vennének csak fel. Tény, hogy nem vagyok jó különösebben semmiből. Matekból se, viszont a programozás érdekel, hobbiból már fejlesztettem is ezt-azt, mesterséges intelligneciát is játékba pl. Lényeg, hogy sokkal hasznosabbnak tartanám egy tanfolyamot elvégezni programozás terén (pl. backend, frontend) nem csak elmenni főiskolára csak azért, hogy legyen papírom, ami aztán úgyse jó semmire...

2021. jún. 23. 00:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
90%

9. “ amúgy vigyázz a hangvétellel mert megcsaplak”

Jaj de félek. 😅😅😅

2021. jún. 23. 07:52
 12/18 anonim ***** válasza:
86%

“ 7 és oda felvennének 3-as matekkal?”

Nem, 3-as matekkal ne menj programozónak. De még egyszer: menj el front-end fejlesztőnek. Még költened se kell rá, megtanulod netről:

[link]

[link]

2021. jún. 23. 07:54
 13/18 A kérdező kommentje:
13, mitől olyan fontos a matek? Soha nem kellett még egyenletet megoldanom semmilyen programnyelven.
2021. jún. 23. 08:32
 14/18 anonim ***** válasza:
67%

Elhangzottak alapján simán mehet neked a Programtervező informatikus szak. Felvehetnek, összesen mennyi pontod lesz? Nyelvvizsgád van?

[link]

Ne jelölj ELTÉt viszont mert ott marha magas a ponthatár meg az ismerőseim nagy része nem elégedett a képzéssel.

Egyébként semmi összefüggés a gimnáziumi matek meg az egyetemen tanított matek között, iszonyú tanárfüggő az egész. Én pl többször álltam bukásra gimiben, sohase mentem volna olyan pályára, most meg statisztikus vagyok. :)

2021. jún. 23. 12:38
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon pont az infós és műszaki képzésekre a legalacsonyabb a ponthatár általában. Persze nagyobb egyetemeken magasabb, de szerintem messze nem elérhetetlen az sem. Simán felvehetnek. Van olyan volt osztálytársam, aki pl. kettes matek érettségivel ment mérnökinfóra.
2021. jún. 23. 13:33
 16/18 anonim ***** válasza:
69%
A felvételi ponthatárnak azért nincs semmi köze egy szak nehézségéhez, vagy az oda felvettek IQ-jához, mert a ponthatárt leginkább a jelentkezettek száma és a meghirdetett helyek határozzák meg. Ha egy bűfészakra 10 helyre 250-en jelentkeznek, sívsebésznek meg 20 helyre csak 8-an, akkor a büfészakra lesz magasabb a ponthatár.
2021. jún. 23. 13:54
 17/18 anonim ***** válasza:
16%

A szívsebészhez eleve elvárás legalább két emelt érettségi biológiából, kémiából és fizikából, míg a büfészakra csak egy, jellemzően az is a könnyebb tárgyakból. Már csak emiatt is lesz annak a 20 embernek átlagosan több pontja.

2021. jún. 23. 14:11
 18/18 anonim ***** válasza:
Például a mérnökinfón is 2020-ban 374 volt a legmagasabb ponthatár a BME-re, programtervezőre 395 az ELTE-ra, a többi egyetemen mind alacsonyabb volt a ponthatár. Ezekhez a szakokhoz is csak egy emelt kell, matek / fizika / informatika. Szerintem nem teljesíthetetlen.
2021. jún. 23. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!