Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tanul valaki a Kaposvári...

Anita346 kérdése:

Tanul valaki a Kaposvári egyetemen? (SZIE-PK) Jelentkezni szeretnék a nappali tagozatra. Tanácsra van szükségem.

Figyelt kérdés

Szoval, jövőre fogok érettségizni de már most kb biztosra tudom hogy oda szeretnék menni. Óvodapedagógiára

Most az átlagom 3,5 körül van. Tudom hogy javitanom kell.

Próbáltam felvin utána olvasni stb de nem igazán tudok kiigazodni az oldalon.

Azt szeretném tudni hogy mit kell megtennem, mik az alkalmassági vizsgak, mit kérnek rajtuk?

Kolival kapcsolatban is szeretnék véleményeket illetve tapasztalatokat. Fizetni kell érte? Mennyit?

Tehát úgy összességében pls valaki segítsen :(

2021. jún. 18. 04:07
1 2
 11/12 anonim válasza:
Szia! Kicsit későn válaszolok, de jobb később mint soha. Harmadéves óvodapedagógia hallgató vagyok. Én személy szerint szeretem ezt az egyetemet. Igaz amióta nem KE hanem MATE Kaposvári Campus azóta érezhető egy kisebb minőség béli romlás de még így sem mondanám hogy nem jó egyetem. Az hogy a Campuson az élet halott azt nem mondanám. Vannak lehetőségek csak nem feltétlenül bulik. Buli jelenleg 2 hetente szerdán van. De szoktak lenni társas játék estek és a Csukás mögött mindig össze jön egy jó kis társaság beszélgetni estére. Sok szabadidős lehetőség is van. Én pl aerobicra járok de van jegkorcsolya, kosárlabda, kézi is azt hiszem és van egy kondi terem. Látom mindenképp az Új koliba szeretnél kerülni. Sajnos oda első éveseket nem mindig vesznek fel, de ettől nem kell el keseredni. A Csukás nem olyan rossz mint mondják. Én kimondottan szeretem. Van rá hangulata. Új koli díja:állami ösztöndíjasoknak 13980ft+1500ft/hó, önköltséges hallgatóknak 25630ft+1500ft/hó. Csukás díja:állami ösztöndíjasoknak 11650ft+1500ft/hó, önköltséges hallgatóknak 23300ft+1500ft/hó. Alkalmasságiról már nem sok mindenre emlékszem de az biztos hogy 3 részből állt. Irodalmi,zenei és testnevelés alkalmassági. Irodalmi szépen érthetően fel kellett olvasni egy rövid mese részletet, énekre össze gyűjteni azt hiszem 15 népdalt abból kb 3at választ a tanár amit el kell énekelned, resin futás volt meg egyszer fel kellett tudni húzni magad lógásból de ha az nem ment valakinek igazából nem igazán érdekelte őket. Fontos az átlag is de nagyon figyelj arra hogy az érettségi jó legyen mert az alapján plusz a nyelv vizsgára kapsz felvételi pontokat. Az hogy az agrárosok bunkók nem igaz. Szerintem az egész egyetemen jó hangulat van nincsenek kimondottan hű de nagyon bunkó csoportok. Mindenhol vannak problémások de ettől függetlenül nem lesz az egész szak rossz. Szerintem ha tényleg szereted a gyerekeket és érdekel a szakma akkor nem lesz gond jó tanárok vannak (bár őszintén köztük is van egy két bibis személy de a legtöbb jó) és a gyakorló óvoda egy rendkívüli intézmény. Sok sikert kívánok neked. Remélem tudtam valamennyit segíteni.
2021. okt. 28. 17:27
 12/12 anonim ***** válasza:
Kicsit megkésve de én is beállok a sorba, keresem a csoporttársaimat, illetve óvpedeseket is, tanítónak jelentkeztem.
2022. febr. 17. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!