Villamosmérnök, vagy Jogi egyetem, utána ügyvéd?
Figyelt kérdés
Lassan továbbtanulás előtt állok. Nincs semmilyen hátszelem, pénzügyileg melyik mennyire éri meg?
Mindkét pálya érdekel valami miatt.
2021. jún. 15. 19:10
1/8 anonim válasza:
Attól függ, melyikhez van tehetséged. Szerintem villamosmérnök végzettséggel könnyebb jól fizető helyet találni, az ügyvédeknek az elején eléggé rögös a pálya. De ha béna villamosmérnök vagy béna ügyvéd vagy, akkor sajnos nem túl esélyes, hogy jól keress.
2/8 A kérdező kommentje:
Hát nem igazán hiszem, hogy bárki tudja 11.-esen, hogy mihez van tehetsége ha jó matekból, töriből, ugyanakkor fizikából is :/ Ezért is kérdezem leginkább
2021. jún. 15. 19:23
3/8 anonim válasza:
Sajnos a pályaválasztás egy kicsit vakrepülés, de itt se nagyon fog tudni neked ebben senki segíteni szerintem.
4/8 anonim válasza:
Először az alapján dönts, hogy mi érdekel jobban, illetve miben vagy jobb szerinted. Ha nem tudsz, akkor azt mérlegeld, hogy mennyire kell majd a saját lábadon megélni már fiatalon és mennyire finanszíroznak téged a szülők, mert villamosmérnökként már egyetem után elég hamar jól lehet szakítani, ügyvédként viszont még sok-sok évnek el kell telnie ahhoz, hogy normálisan keresőképes legyél, utána már azzal is sokat lehet keresni, egy bizonyos ponton túl akár még többet, mint a villamosmérnök. De az nagyon sokára van.
5/8 anonim válasza:
4-es vagyok, azt is érdemes mérlegelni, hogy terveznél-e egyszer külföldre költözni. Ha igen, akkor egyértelműen villamosmérnökként jobb, mert egy másik országban a magyarországi jogrendszer ismeretével semmit nem érsz.
6/8 A kérdező kommentje:
Külföld nincs a tervem között, amennyiben nem szükséges.
Tehát akkor a villamosmérnöki jobban fizet?
Olvasgattam a jogi után, 5 év + 3 év szakvizsga...lennék vagy 30 éves mire lesz fizetésem
2021. jún. 16. 09:47
7/8 anonim válasza:
Szia! Nagyon különböző ez a kettő szakma. Figyelj ! Szerinted hányan lettek jogászok és mérnökök úgy, hogy nem volt “hátszelük, és sok pénzük lett! Tudod miért? Mert szerették amit csinálnak! Kereshetsz bármennyit ha egyszerüen nem szereted amit csinálsz . Nincs ilyen az életben , hogy melyik jövedelmezőbb , könnyebb . Mindennek van nehéz és jó oldala ,neked teperned kell és keményen dolgoznod . Mi lesz ha mérnök leszel és nem fog már jövedelmezni? Ott hagyod? Nem tudod , hogy mi fog és mi nem jövedelmezni, ezt nem lehet kiszamitani. Azt csinálsz amit szeretnél , ami jelent valamit , s nem csak üresség ,kecsegtető jövedelemmel. Néha muszáj, hogy az ember a szivére hallgasson!!!!!
8/8 anonim válasza:
A helyedben villamosmérnökire mennék, viszonylag hamar elkezdhetsz értelmezhető pénzt keresni, és jó esetben olyan alapismereteket kapsz, amivel sokféle helyen elhelyezkedhetsz az iparban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!