Elsősorban Pécsen végzett villamosmérnökök segítségét szeretném kérni, jól választottam?
Természetesen mindenki véleményére kíváncsi vagyok, aki tud nekem segíteni!
Pécsre jelentkeztem villamosmérnöknek, ahol majd a létesítmények villamosítása és automatizálása szakirányt szeretném választani, mert azt érzem, hogy ez közel áll a villanyszerelő munkához.
Mindig is villanyszerelő szerettem volna lenni, viszont az érettségimnek köszönhetően adódott ez a lehetőség, amivel élni is szeretnék. Jól választottam? A végén valóban egy "diplomás villanyszerelő" lehetek? Akik végeztek merre tudtak később elhelyezkedni?
Nem egy diplomás villanyszerelő leszel...
Sokkal közelebb leszel egy programozóhoz. Vezetékhez konkrétan csak pár laborgyakorlaton fogsz nyúlni, utána konkrétan soha többet.
A választás abszolút jó, konkrétan a legkeresettebb mérnökről beszélünk!
Én tuti nem Pécset válsztottam volna, presztízsben elmarad a BME-től, de még az OE-től is. Persze valószínűleg könnyebb is tőlük, és amekkora hiányszakma az elhelyezkedéssel sem lesz gond, de egy BME-n végzettel szemben kicsiny hátrányból fogsz indulni.
Ez nem a BME propoganda helye itt, ez (sajnos) tapasztalaton alapuló tény.
Nem tudom, mit gondoltál egy egyetem BSC és MSC fokozatairól, hogy akkor jobban tudsz gipszet keverni, mintha szakmunkásképzőbe járnál?
Az ÓE-n és a BME-n olyan specializációkat lehet választani, amelyek ott vannak. Ha ott nincs épületinstallációval kapcsolatosabb szak, akkor a pécsi az, amivel a legközelebb jutottál. Fura, hogy ezt magyarázni kell... Egy nem létező BME specializáció sosem előnyösebb abban a tárgykörben, ami ott nem létezik, mint egy létező pécsi. Ezt meg az előzőnek kell magyarázni...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!