Tudnátok mesélni kicsit az SZTE-TTIK biológia szakáról?
Most szeptemberben kezdem, ha felvesznek (jó eséllyel mert hálisten sok pontom lesz). Mire figyeljek az első évben? Mik a szórótárgyak? + a kari életről is mondanátok pár szót?
Köszönöm :)
Én is ide járok, de nem biosz szakra. Így ebben nem tudok segíteni. 😅
Kari élet (ha nem covid van):
A HÖK rengeteg programot szervez az évben, kari bálok, sportnapok, jeges est, kocsmatúrák, gasztro túra, stb.
Programokat az egyetem is szokott, illetve a város is, lévén Szeged fesztiválváros és egész évben vannak programok a városban is.
A bioszosokról annyit tudok mondani, hogy élvezni fogsz sok órát, mert vannak terepgyakok, amiket a füvészkertben tartanak, és engem nem bioszosként ez nagyon meglepett, mert ez baromi menő dolog.
Mire figyelj (általánosságban)?
- Tartsd be a határidőket, ne az utolsó pillanatban kezdj tanulni a ZH-ra/vizsgára, nem kell folyamatosan, óráról-órára, mert abban meg könnyen ki lehet égni, de azért tudd, hol tartotok.
- Jegyezz fel minden fontos infót, még szükséged lesz rájuk
- Az első órákra mindenféleképpen menj be, az a bemutatkozás, ott mondják el a követelményeket, meg a kötelező és ajánlott irodalmat is, miről szól a tárgy, hogy lesz a vizsga, stb.
- Legyél jóban felsőbbévesekkel (de ne használd ki őket - tehát ne csak a jegyzetek miatt - hanem amúgy is, sokat tudnak segíteni, és tippeket adni, és jó barátságokat alakíthatsz ki velük is)
- Ha teheted, menj el gólyatáborba, ott is tudsz ismerkedni és ott is sok hasznos infót mondanak el a karról, szakokról, és az egyetemi létről.
- Jelentkezz mentroprogramba: [link]
itt felsőbbéves (a szakodra járó) mentro segít majd az első évedben, hogy mire figyelj, minden flottul menjen és egyebek
- Légy nyitott, ne zárkózz el másoktól, lépj ki a komfortzónádból, próbálj ki minél több új dolgot, hoszen az egyetemen tengernyi új dolog vár
nagyjából ennyi ami most így hirtelen eszembe jutott, de ezek szerintem nagyon hasznos tanácsok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!