Mekkora tanárhiány van?
Sajnos internetes cikkekben kívül nem találok erről adatokat,infókat.
Elsősorban a az ált. isk. felső tagozat és gimnázium érdekel.
És szerintetek biosz-kémia párral kb. hány óra jöhet össze?
Mármint most érettségiztem és tanárira adtam a jelentkezésemet az ELTE-re (nem a fizetés meg a ,,nyári szünet" miatt, hanem mert egyszerűen szeretek magyarázni és segíteni a tanulásban?).
Csak most így kíváncsi lennék, hogy egy ilyen páros, aminek mindkét szakja ugye term.tudományos mégis leszünk-e egyáltalán a szakon, vagy már jelentkező sem lesz...
13/13
6 év múlva fogsz végezni. Ez azért jó, mert a korfa elég idős, és addigra ezek szerint:
a min. 20%-a nyugdíjba megy, és ez most számodra sok lehetőséget ad.
Csak ugye az a fránya kozmetikázás, na azzal lesz gond. Csökken az óraszám, összevonások vannak, sőt magasabb osztálylétszám stb stb ezek keresztbe fognak tenni sajnos, és ez nem riogatás, hanem sajnos tény.
Konkrétan a biosz-kémia párosnál a kémia elsőre a szűk keresztmetszet, ugyanis most oda csaptak az óraszámoknak sajnos. A biosz teljesen élhető, az óraszámok sem rosszak, viszont tudod az a baj, hogy ezt boldog-boldogtalan bevállalja az idősebbeknél az átképzések során harmadik tárgynak. Szóval sajnos biosztanár az van, mert erre bátran vállalkoznak, ellenben a kémia, de ott meg az óraszám az alacsony. Szóval rossz helyzetben vagy. Persze több iskolából is összelehet hozni, csak rossz érzés lesz, hogy 6 év egyetem után úgy mászkálsz a munkáért, mint a vándor muzsikus, és nem lesznek megértőek sem feltétlenül.
Off: Egy biztos, hogy a Klebelsberg ösztöndíjat ne vedd fel, mert szétfognak szívatni, ezt látom a környezetemben (élhetetlen munkaidő és ide-oda rángatás), kivéve ha fix helyed van állami iskolánál, vagy belopod magad egy egyházi iskolába, aki kifizeti utánad a sok misit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!