Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyik szakkal járnék jobban,...

Melyik szakkal járnék jobban, lenne több lehetőségem? (többi lennt)

Figyelt kérdés

Gazd men. vagy nemzetközi gazdálkodás? Igen, csak ez a kettő lehetőségem van. Tudom, hogy elég telített szakok, de mostmár mindegy, nem tudok rajta változtatni.

Szóval azért nem tudok dönteni, mert az nemzetközi gazd. angol nyelven lenne, ami azért lehet hasznos lenne. Es sokan mondják hogy valamivel többet ér mint a gazd.men.

Másrészről viszont gazd menen több specializáció van és még konkrétan nem tudom mivel szeretnék foglalkozni. Viszont azt halottam sokaktól, hogy itt meg a végén semmihez nem fogsz nagyon érteni.

Szerintetek mit válasszak?

2021. máj. 25. 12:52
A kérdező szavazást indított:
gazd. men
nemzetközi gazd.
21 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
97%
Hasznosságban ugyanolyan hasznos mindkettő. Arra ügyelj, hogy egyetem mellett tanulj nyelveket és a végére legyen legalább 1 év szakmai tapasztalatod. Az sem árt továbbá, ha valami plusz egyetemi tevékenységet is végzel. TDK-zz, legyél demonstrátor, diákszervezeti/szakkollégiumi tag stb.
2021. máj. 25. 13:42
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Hát, nem ezekkel, amiken háromezren végeznek évente. :"D
2021. máj. 27. 14:39
 3/7 anonim ***** válasza:
94%
A mérnöki szakokon is végeznek legalább ennyien minden évben, ha nem többen.
2021. máj. 27. 14:52
 4/7 anonim ***** válasza:
21%
A mérnöki terület egy kicsit tág fogalom. Nem mindegy, hogy gépészmérnök vagy vagy élelmiszermérnök. És ezek nem tudják egymás feladatát elvégezni, tehát teljesen más, nem releváns, hogy mérnök-mérnök.
2021. máj. 27. 15:52
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanígy igaz ez a közgazdász szakokra is. Teljesen más feladatot lát el egy külkereskedelemmel foglalkozó illető, mint mondjuk egy könyveléssel foglalkozó. Az átmenet ugyan egyes irányokba átképzéssel lehetséges, de ugyanannyira szerteágazó a terület, mint a mérnöki.
2021. máj. 27. 16:06
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ha már itt tartunk, nézd végig, hogy hányan végeznek az egyes közgazdász, és hányan az egyes mérnöki szakokon. Nagyon hasonló számokat fogsz látni.
2021. máj. 27. 16:09
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hogy rengetegen jelentkeznek ezekre ezáltal nyilván nem ezekkel lesz a legtöbb lehetőségem, de mint ahogy írtam már ez van. Nem tudok új szakot pluszba felvenni. De szeretnék jól dönteni a kettő lehetőség közül.
2021. máj. 27. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!