460 ponttal mennyi esélyem lenne bekerülni a Corvinus Egyetem egyik kollégiumába?
Nagyjából 460-470 pontom lesz összesen a felvételinél, és a Corvinus pénzügy és számvitel szakát jelöltem meg elsőnek. Budapest mellett élek, és a viszonylag hosszú utazási idő és egyéb dolgok miatt jó lenne, ha be tudnék kerülni az egyetem egyik kollégiumába. Erre mennyi esélyem lenne? A családom anyagi körülményei normálisak.
Az ELTE-n is megjelöltem ugyanezt a szakot, ott esetleg valamennyivel több esélyem lenne?
Köszi a válaszokat!
Meg kell nézni, hogy lehet-e tanulmányi alapon kollégiumba kerülni. Én szakkollégiumban lakom, ide elsősorban tanulmányi alapon lehet bekerülni. De úgy tudom a BME-n a koliba kerülő gólyák 10%-a tanulmányi alapon jut be.
Teljes mértékben kollégiumtól függ, annak nézz utána.
Ha van ilyen lehetőség, akkor annyi ponttal van esélyed. Én vidéken 455-460 ponttal éppen bekerültem.
A Corvinuson számít az átlag (első félévben a felvételi pont), az egyetemtől történő távolság és a szociális rászorultság is. A felvételi pontra kapni fogsz 46-ot (50 a max), a távolságra így kb. 2-t (asszem itt 25 a max), a szociális helyzeted nem tudom, de ilyenekre jár pont: egy főre jutó jövedelem (110 000/főig jár érte pont), elvált szülők (8 pont), testvérek (4 pont/db), betegségek, fogyatékosságok, hátrányos helyzet.
Olyan 60-70 pont szokott kelleni a bekerüléshez, így a szociális pontokon múlik nálad, hogy bekerülsz-e. Azt azért még érdemes tudni, hogy elsőévesként csak a Tarkarétibe jelentkezhetsz, ami kint van a pics*ban: 45-60 perc onnan bejutni az egyetemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!