Mikor kell tandíjat visszafizetni az államnak?
Köszönöm a válaszokat. A negyedik válaszolónak: még legalább három félév lenne hátra, azzal viszont kicsúszok a képzési idő másfélszeresén ami a hallgatói jogviszony felbontásához vezet. Ez csak Bsc alapkézés.
A többi válaszolónak csatolnék egy cikket amiből informálódtam.
Diploma megszerzése nélkül nincs más variáció, mint a fizetés. Majd jön a határozat erről.
Egy újságcikk mióta jogforrás, kérdező?
Hatodik válaszadónak. Az újságcikket az egyszerűsítés miatt linkeltem.
Ezen a linken a hatodik oldalon található az említett téma. Azért érdeklődöm ezen a felületen, hogy jól értelmezem-e az olvasottakat.
"És ha 10 évet lenyomtam mielőtt lediplomázok, akkor mire fel kell visszafizetnem, ha külföldre megyek egyből? Én ennek a logikáját nem értem. Adóztam haza eleget, nem mindegy mikor?"
Az állam azért finanszírozza az adófizetők pénzén az oktatást, hogy tanulmányaik után a képzett dolgozók több hasznot hozzanak a nemzetgazdaságnak. A te esetedben ez kidobott pénz az állam részéről, mert a te taníttatásod költsége nem térül meg.
Szóval az a koncepció, hoy te lediplomázol, után többet keresel, így TÖBBET adózol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!