Ebben a helyzetben, mi lenne a legjobb?
Sziasztok!
Hol is kezdjem...egyetemen tanulok, de nem vagyok itt boldog. Egyáltalán nem kötnek le a tárgyak, fogalmam sincs mire tudnám vinni ezzel a szakkal (nyelvszak). Nagyon nehéz.
Csoporttársaim is kicsit furik igazából. Leragadtak a gimis szintnél. Full magányosan telt az a pár nap, amit ősszel az egyetemen kellett töltenünk. Mikor kiderült, hogy online oktatásra állunk át, nagyon örültem, viszont ez sajnos az oktatás minőségére ment rá. (+ A mentális egészségemre is)
Nem is ezek a lényegek tulajdonképpen, hanem véleményt kérnék, hogy mi lenne a legjobb?
- hagyjam itt a szakot,
-szorítsam össze a fogamat és csináljam, hátha jó lesz valamire a diploma
-csináljam meg még ezt a vizsgaidőszakot
-passzíváltassak (egyáltalán, az lehet most így évközben??)
-menjek át máshova
-dolgozzal, addig eldöntöm, hogy mi legyen?
-végelkeseredésemben...főbe kéne magamat lőni?
Ha valaki tudna valami tanácsot adni, esetleg ugyanebben a cipőben volt, akkor örülnék, ha írna, akár priviven is!:)
Én is szó szerint ugyan így vagyok (kivéve a szakot), mintha csak én írtam volna.
Én is azon gondolkozom, hogy ott hagyom, de nem tudom utána mit kezdnék magammal (mármint hol dolgoznék) Egyenlőre a nyáron gondolkozom, aztán lehet, hogy szeptembertől tartok egy év szünetet, és vagy visszamegyek, vagy kifizetem a tandíjat és kilépek.
Bárhogy is lesz, kitartást kivánok neked, és hogy jobban érezd majd magad :)
Tudnod kell, hogy adott esetben elég komoly szakadék lehet az egyetemi tananyag és a későbbi munkád között. Pl. van, aki imádja a mérnökképzést, de később nem találja fel magát egy üzemben. Vagy utálja a száraz egyetemi tananyagot, de később a diplomájával olyan munkát talál, amiben jól érzi magát. Gondold végig, hogy a nyelvszakkal milyen munkát tudnál elvégezni, és az boldoggá tenne-e. Elég vonzó-e ahhoz, hogy végigcsináld érte az egyetemet? Ha nem, mi az, ami érdekel helyette, és reális nekifutnod?
Teljesen rendben van, ha most még nem látsz tisztán, adj magadnak időt. Az is teljesen OK, ha passziváltatsz, elmész dolgozni, és közben rendezed a soraidat. Ezt a vizsgaidőszakot a helyedben még végigcsinálnám mindenesetre.
Ugyanezt érzem, csak nem nyelvszakon. Pár hete egy hasonló kérdésem is volt.
Én végül úgy döntöttem, hogy összeszorítom a fogam és megcsinálom. Még 2 év. Ha belegondolunk, 2 évet ki lehet húzni, utána ott az egész élet, hogy valami jobb legyen... Legalábbis én így vagyok vele, de attól függetlenül ugyanígy szenvedek. Bele se merek gondolni mi lesz, ha szeptembertől ott kell ülnöm egész nap.
Bízom benne, hogy azt az átlagot sikerül tartanom, amíg nem raknak át fizetősre. :\ egyelőre itthonról jól tartottam.
írj privátban nyugodtan :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!