Emelt szintű érettségi vizsga és alapképzésre való bejutás. Többi lent?!
Figyelt kérdés
Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy ha én most tettem egy emelt szintű érettségi vizsgát, akkor azzal kell számolnom a pontjaim, hogy alapképzésre bekerüljek, vagy számolhatom a pontjaim a már meglévő két középszintű érettségimmel? Valamint szeretném megkérdezni, hogy ha nekem 278 pontom van többletpontok nélkül, akkor az emeltért, továbbá OKJ-ért és nyelvvizsgáért kapott pontokat ha hozzáadom a 278 pontomhoz, akkor eleget tettem a felvételi követelményeknek? (azaz a 280 minimumpont elérésének)2021. máj. 8. 17:57
1/4 anonim válasza:
Szerintem az a legegyszerűbb, ha a felvin lévő kalkulátorral megnézed, mennyi pontod van. De egyébként igen, ezzel teljesíted a minimum pontot. (280)
2/4 anonim válasza:
Ez szaktól függ, hogy azzal kell számolni vagy sem, a komolyabb képzésekre általában megvan szabva, miből kell emelt, de ahova 280 pont kell szerintem nem számít: [link]
Igen, ha nyelvvizsgával megvan a 280 pont, akkor az rendben van.
3/4 anonim válasza:
Vannak olyan szakok is, ahol megvan szabva, miből kell emelt, de nem kell emeltből pontot számítani
4/4 anonim válasza:
Itt keresd meg a szakodat: [link]
(az mindegy melyik egyetemen, mivel központilag határozzák meg a követelményeket)
ha a tantárgyaknál van zárójelben egy (E), akkor nem lehet csak két közepet duplázni, ha nincs, akkor lehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!