Érettségizők, hogy vélekedtek a hétről? Melyik, hogy ment? Hogy érzitek, milyen lesz?
Magyar 50% (emelt)
Matek 42%
Töri 90%
Angol 20%
Hat... magyarbol biztos voltam eddig a 85+ban viszont amiket a megoldokulcs ir a novellarol... nem tudom :(
Matek emelt elmeletileg 68% :/ remenykedtem egy 75ben
Tori... elso resz 36/50, a hosszu essze szerintem jol sikerult, a rovidrol meg zagyvaltam picit... oszinten nem tudom, remenykedem a tanar joindulataban hogy meglesz a 80+ de 70+ biztosan lesz
Angol... fuuu... a hulye hallott szoveg :(( a szovegertes+nyelvhelyesseg 88%, a levelek szerintem nem sikerultek nagyon rosszul, viszont az utolso hallott szovegnel jo ha lesz 1 pontom... szerintem ezen uszott el az 5os :(
Es a matek emelt miatt (mivel nem lett meg 70+) ezert nem fognak felvenni egyetemre🥰
Magyart nem tudom megmondani, a szövegértésben a 40-ből kb 25-30 pontom lett.
Innentől pedig a tanáron múlik mire ad pontot, bár engemet utál és a próbaérettségin is lerontott szóval sok jóra nem számítok.
Matekot nem írtam (felmentett vagyok)
Törin első részben 30 pontom lett. Az esszén múlik minden.
A magyarnál a szövegértésből nekem is 25 pontom lett :D illetve a töri is ugyanaz, 30 pontot értem el a feladatokból, a többi az esszén múlik.
Matek nekem lehet 55-65% közt mozog, szóval reménykedek.
Töri érettségi után azt kellett hogy mondjam, a matek érettségi ehhez képest könnyű volt.
Köszönöm a válaszokat!:)
Nem tudom láttam pár interjút diákok véleményéről, hogy nekik ment stb.
Gondolom ezek a legerősebb gimisek nyilatkozásai voltak.
A többiek szívtak ezerrel szerintem, azokról nem láttam felvételt.
Személy szerint úgy érzem, el lett szúrva az egész, csalódott vagyok az eredményemmel, mert nehéz volt.
#7 Hát sajnálom, hogy az emberek ilyen elítélőek.
A valóság az , hogy az országban nagyon eltérőek lehetnek az iskolák színvonalai. Én pl. azért is mondtam ezt, mert a városom legalacsonyabb színvonalú iskolájában tanultam kereskedelmi és vendéglátói szakközépben. Nekünk nem volt meg az elégséges felkészítés a tanáraink részéről.
Az érettségi meg mégis ugyanaz országszinten, de nem mindenhol mutatja azt az eredményt amit ezek a rövid interjúkból láthat az ember. Egyik osztálytársam matek írása közben sírt például.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!