Ha már van egy diplomám, akkor nem kötelező az emelt szintű érettségi, ha egy másik alapszakra jelentkezek ugye?
Figyelt kérdés
Van már egy alapszakos diplomám, most teljesen más területre felvételiznék. A szakra biosz az előírt érettségi, amiből már érettségizem korábban középszinten. Csak ugye volt ez a törvénymódosítás hogy már kötelező egy emelt szintű is a felvételihez, viszont úgy tudom, hogy akinek van már egy diplomája, arra nem vonatkozik ez? Tényleg így van?2021. máj. 2. 20:28
11/13 anonim válasza:
9-es vagyok. Igen ez így igaz 10-es. Mert a meglévő diploma helyettesíti az emelt szintű érettségit. Vagy pedig kreditpótlás jöhet még szóba ha elfogadják a már meglévő diplomát. Vállalja azt, hogy a hiányzó krediteket a tanulmánya alatt megszerzi. Nem tudom mennyi idő van erre.
Az lenne a legjobb ha a kérdező felhívná azt az egyetemet ahová menni szeretne és ott megkérdezné, hogy a bölcsész diplomáját konkrétan elfogadják-e arra a szakra. Ott elmondják. Így a legtisztább és így kapod a legbiztosabb infót is.
12/13 A kérdező kommentje:
Igen ez lesz. Megkérdezem az egyetemtől. Köszi a válaszokat!
2021. máj. 3. 13:06
13/13 anonim válasza:
Majd írd meg légyszi mit mondtak. Kíváncsi vagyok. Sok sikert!
11-es
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!