Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha már van egy diplomám,...

Ha már van egy diplomám, akkor nem kötelező az emelt szintű érettségi, ha egy másik alapszakra jelentkezek ugye?

Figyelt kérdés
Van már egy alapszakos diplomám, most teljesen más területre felvételiznék. A szakra biosz az előírt érettségi, amiből már érettségizem korábban középszinten. Csak ugye volt ez a törvénymódosítás hogy már kötelező egy emelt szintű is a felvételihez, viszont úgy tudom, hogy akinek van már egy diplomája, arra nem vonatkozik ez? Tényleg így van?

2021. máj. 2. 20:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
97%

9-es vagyok. Igen ez így igaz 10-es. Mert a meglévő diploma helyettesíti az emelt szintű érettségit. Vagy pedig kreditpótlás jöhet még szóba ha elfogadják a már meglévő diplomát. Vállalja azt, hogy a hiányzó krediteket a tanulmánya alatt megszerzi. Nem tudom mennyi idő van erre.

Az lenne a legjobb ha a kérdező felhívná azt az egyetemet ahová menni szeretne és ott megkérdezné, hogy a bölcsész diplomáját konkrétan elfogadják-e arra a szakra. Ott elmondják. Így a legtisztább és így kapod a legbiztosabb infót is.

2021. máj. 3. 12:52
 12/13 A kérdező kommentje:
Igen ez lesz. Megkérdezem az egyetemtől. Köszi a válaszokat!
2021. máj. 3. 13:06
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Majd írd meg légyszi mit mondtak. Kíváncsi vagyok. Sok sikert!

11-es

2021. máj. 3. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!