Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egészségügyi szempontból jó...

Egészségügyi szempontból jó ötlet lenne május 10-én hogy kinyissák az iskolákat?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 27. 12:12
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
96%
Én jól elvagyok itthon idióták nélkül
2021. máj. 3. 15:49
 12/23 anonim ***** válasza:
94%
11-es én is
2021. máj. 3. 18:27
 13/23 anonim válasza:
81%

Én remélem, hogy erre az egy hónapra már nem nyitják ki, több szempontból is butaság lenne.

Én szívesen visszamentem volna január körül, viszont mostmár egyrészt az indiai mutáns miatt nem mennék vissza, másrészt ha most visszamegyünk valószínűleg megnő a fertőzöttek száma, és lehet nagyobbak lesznek a korlátozások nyáron.

Én nem vagyok suli ellenes, kilencedikes vagyok és “nagyon örülök”, hogy sikerült ellőni az első gimnáziumi évemet. Legalább a nyár lenne a szabadabb.

2021. máj. 3. 21:21
 14/23 anonim ***** válasza:
94%

[link]

nem írják itt

Újraindítás

A kormány felkészült a járvány utáni újraindításra is, amelyhez egy online nemzeti konzultáció keretében kikérte a magyar emberek véleményét is. Az újraindításról szóló nemzeti konzultáció márciusban lezárult, a válaszadók 88 százaléka szerint a járványügyi korlátozásokat fokozatosan, lépésről lépésre kell feloldani, és csak 12 százalék mondta azt, hogy egy lépésben, a járvány végén. Továbbá a kitöltők 65 százaléka értett egyet azzal, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól.

A kormány ezért az óvatos és lépcsőzetes újraindítás lépéseit az átoltottak számához kötötte. A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozata a 2,5 milliomodik beoltottnál 2021. április 7-én lépett életbe: az üzletek, köztük a március 8-a óta zárva tartó üzletek is újfajta, négyzetméter alapú szabályok mentén lehetnek nyitva, átlagosan 10 négyzetméterenként 1 vásárló lehet az üzletben. Április 19-én újraindulhattak az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai, ami lehetővé teszi azt is, hogy a kisgyermekes szülők is dolgozhassanak. Miután a beoltottak száma elérte a 3,5 milliót, április 24-től életbe lépett az újraindítás második fokozata: kinyithattak a vendéglátóhelységek teraszai, kerthelységei. Az itt tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselni, de a felszolgálóknak igen. A kormány eltörölte a teraszok után fizetendő közterületi díjat.

A fokozatos újraindítás következő lépései 4 millió beoltottnál, várhatóan május 1-jén lépnek hatályba: Az esti kijárási tilalom kezdete éjfélre módosul, az üzletekben este 11 óráig lehet vásárolni. A 2020 novemberében bezárt szabadidős létesítményeket újra lehet látogatni védettségi igazolvánnyal. Ezek közé tartoznak például az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, a színházak, a mozik, a könyvtárak, az edzőtermek és az uszodák is. Továbbá kinyithatnak a szállodák, és az éttermek belső helyiségei. A megnyíló helyszíneken a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak maszk viselésére nem kötelesek. A közterületen, a tömegközlekedési eszközökön, boltokban továbbra is kötelező a maszkhasználat, továbbá kerülendő a csoportosulás és a gyülekezés. Valamint a védettségi igazolvánnyal rendelkezők karantén-kötelezettség nélkül térhetnek vissza az országba és ugyanez vonatkozik azon országok állampolgárai is, amelyekkel Magyarország, ország közi megállapodást írta alá. A részleteket tartalmazó kormányrendelet a Magyar Közlöny 68. számában érhető el.

Az óvatos újraindítás további lépései szintén az oltottság mértékéhez, tehát a beoltottak számához lesz kötve. Az Operatív törzs a soron következő lépések előtt, kellő időben tájékoztatni fogja a nyilvánosságot arról, hogy milyen újraindítási lépést határozott el. A jelenleg érvényben lévő további védelmi intézkedésekről lentebb olvashat.

2021. máj. 3. 21:26
 15/23 anonim ***** válasza:
8%
NYIT A SULI!!!!:-):-)
2021. máj. 6. 11:14
 16/23 anonim ***** válasza:
Fujjj...🤮🤮
2021. máj. 6. 14:25
 17/23 anonim ***** válasza:
#15 honnan tudod?
2021. máj. 6. 14:33
 18/23 anonim ***** válasza:
17-es írásban értesítették a diákokat az iskoláknak.
2021. máj. 6. 15:07
 19/23 anonim ***** válasza:
17es.,szerdan volt kormanyules, ahol errol dontenek. Es ma volt a beszamolo a szerdai dontesekrol, es nem szuletett dontes a sulik zarvatartasarol.
2021. máj. 6. 15:11
 20/23 anonim ***** válasza:

De van olyan petíció mint az alsósoknál, hogy az igazgatók igazolják le ha valaki nem megy be.

[link]

2021. máj. 6. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!