Ha valaki műszaki pályán szeretne tanulni, dolgozni akkor ő milyen középsuliba menjen?
Gimnáziumba, vagy általános, vagy matek-fizikás osztályba. Esetleg attól függően, hogy milyen műszaki pálya (azért elég sok van belőle) mehet gépészeti szakközépbe/informatikára (villamosmérnök), vagy kémia tagozatosba.
A lényeg, hogy a matematika része nagyon meglegyen, mert az egyetem első évében szórótárgy.
A műszaki felsőoktatás előszobája mostantól a Technikum.
Saját tapasztalatból azt tanácsolom, hogy a választott szakiránynak megfelelő technikumban tanulj tovább, mert ott egyrészt ösztöndíjat is kapsz, másrészt a szakirányú érettségi egyben emelt szintű érettségi is.
Nem utolsó szempont, hogy szakmád lesz, tehát ha valami okból mégsem tanulnál tovább, akkor nem maradsz ott egy semmire sem jó érettségivel.
A leglényenyegesebbnek viszont azt tartom, hogy az egyetemen nem fogsz vért pisilni a szakmai tárgyak esetében, mert azt már te a technikumban (meg)tanulod! Matek tekintetében egyetértek az előttem szólóval, úgyhogy arra rá kell feküdni!
Köszönöm a válaszokat!:) Igazából a gimi és a technikum között nem tudok dönteni, mert az miatt aggódik, hogy ha technikumba megyek akkor nem fog menni a matek. Illetve a szüleim azt akarják, hogy gimibe menjek, mivel jó tanuló vagyok és szerintük csak onnan lehet tovább tanulni.
Szerencsére van még egy év dönteni.
Minél erősebb gimnáziumba. Ha általános gimnázium, akkor majd felveszel fizika-matek faktot.
Sokan dicsérik a technikumot. Van ebben is logika, de – egy erős gimnázium köröket fut bármilyen technikum körül matekból, fizikából, márpedig egyetemen ez a lényeg, nem az, hogy tudsz-e már forrasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!