Ha 1848-49-es forradalom van esszének a középszintű érettségin töriből, akkor az 1849 előtti vagy utáni témának számít?
Hát ez olyan köztes, szóval szerintem ezt is odaírhatod.
Akár egy új kezdetnek az eleje; vagy egy régi korszaknak a vége
(Én nem tudom, nem vagyok túl nagy történelemtudós. Viszont szerintem, ha tudod az évszámot, az már rendben van; tehát nem kell így besorolni, hogy előtti-utáni. [Nem tudom,létezik-e ilyen felosztás egyáltalán tudomány tekintetében (töritudósok beszélnek -e így róla, ők felosztják-e).] Szóval tehát ez pont egy korszaknak a határán volt, és akkor tehát nem feltétlenül kell besorolni az egyikbe se, ez valaminek a kezdete lehetett. Tehát pont a határ, egy vízválasztó; tehát ezt szerintem nem kell sorolni ide-vagy oda; hanem ez pont maga az az esemény; egy határesemény. Ami akár úgyis nézhetjük, hogy a kettő között van; mert az elsőnek már a vége volt (vagy a végét elégelték meg; és ez után következett; vagy pedig egy következő korszak eleje sem még, mert az majd utána következett. ) Nevezhetjük akár nyitánynak is,de pl inkább szerintem szóval ez volt maga a határ, a kettő között. Tehát ez akkor lehet, hogy senem egyiknek a vége, senem a másiknak az eleje. Hanem ez még csak egy ilyen "előzetes"-mint a filmeknek a trailerje-, egy beharangozó. Tehát a vége után, a nyitány előtt; de mondjuk tehát lehet ezt a vége lezárásának tekinteni. Tehát akkor így meg nekem inkább a korszak vége talán, mert ez zárta le, ezzel vetettek véget neki .( de még1x mondom,nem vagyok jó töriből.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!