Hogyan lehet kigolyózni egy tanárt? Aki nyíltan bevallotta, hogy utálja az osztályt.
Ha tenyleg az egesz osztaly utalja, akkor ne menjetek be az orajara!!! Menjetek el az iskola masik felebe, amikor kerdore von benneteket, mondjatok, hogy mashol vartatok ra!
Kohogjetek egesz oran, felvaltva, krakogjatok nala jo hangosan. De, mindenki kell ehhez is, mert az nem er, hogy csak 1-2-en viszitek el a balhet!
Jo szivatast!
Nalunk is termeszetesen volt olyan tanar, akit utalt az egesz osztaly, sot iskola! De olyan is rengeteg van, akit imadnak a diakok. Akkor ki a hibas? A 30 gyerek az osztalyban? Na, ne mar.
Kulonben pedig teljesen megertem a tanarokat, biztos hogy nagyon nehez lehet fegyelmet tartani a mai tinedzserek kozott, de megis, sok tanarnak sikerul. Akkor, megint ki a hibas? A diak, vagy a tanar. Tartson a tanar fegyelmet, igy jobban fogjak talan tisztelni is az osztalyban.
Jol van ezt muszaj volt leirnom, de nyilvan, szivatni sem lehet mindenkit, akit lehet, azt pedig miert ne, elvegre, ha megerdemli?!
A kérdezőnek csak annyit tudnék válaszolni, hogy tessék kiállni egy osztály elé úgy, hogy a szakvezető minden egyes mozdulatodat, szófordulatodat kritizálja, taníts le 15 órát tanulni és viselkedni képtelen hülyegyerekeknek, akiket általában egyáltalán nem érdekel az adott tárgy és majd akkor mondd azt, hogy tanári diplomát szerezni nem valami nagy meló...
Ha ugyanis a kistanár azt látja, hogy minden igyekezete ellenére sem érdekli a diákokat az adott anyag, egyszerűen elmegy a kedve mindentől.
Én rengeteget hospitáltam már, megvan a tangyakom is, de egyszerűen rémisztő, amit az iskolákban láttam. Olyan csoportban tanítottam, ahol a diákok jó része három év nyelvtanulás után sem tudta elragozni a létigét, és alapszavaknak nem tudták a nemét... Ez nem a kistanár hibája, hanem a vezető tanáré, aki mellesleg általában úgy állítja be magát, mint a tanári hozzáértés csimborasszóját: sz@rból nem lehet várat építeni, ha a gyerek nem tudja elragozni a létigét jelen időben, akkor logikus, hogy a kistanár nem tud továbbmenni az anyagban, és megtanítani a létige jövő-és múlt idejű ragozását sem, mert a gyerekek nem fogják megérteni...
Mindenesetre megértem a diákokat is, tényleg vannak olyan tanárok, akik nem valók tanárnak, de azért ez nem egy olyan egyenlet, ahol minden diák okos, igyekvő, szorgalmas, és minden kistanár hülye, felkészületlen, pökhendi. A kistanárnak a tangyak egy kötelező rossz dolog, amit fogszorítva meg kell csinálnia, ha a fene fenét eszik is. El kell viselnie, hogy a szakvezető folyamatosan kritizálja, ízekre szedi minden egyes mondatát, és semmiségekért hordja le a sárga földig. (Azért szerintem ha neked kellene úgy tanítanod, hogy a diákok és a szakvezető is abból indul ki, hogy nem tudsz semmit, nem értesz semmihez, felkészületlen vagy, stb., lehet, máshogy gondolnád a dolgokat.) Eközben pedig szigorlatokra és egyéb vizsgákra is készülnie kell, írnia kell a szakdolgozatát...
Nekem is voltak buta, bunkó, és pökhendi tanáraim, félreértés ne essék, nem védem őket, de azért néha bele kellene gondolni az ő helyzetébe is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!