Milyen nehéz a matek a nemzetközi gazdálkodáson?
Corvinusra és ELTE-re jelentkeztem, feltételezem, hogy a Corvinusos diploma erősebb.
Matekból ötös vagyok, jól is megy, viszont nem emeltezem. (Itthon az érettségiket 85-90%-ra szoktam írni.)
Mennyire vészes a matek? El lehet így is érni egy jó átlagot? A Corvinusos képzés angolul, az ELTE-s magyarul fog folyni.
Még beírtam mindkét egyetemre a nemzetközi tanulmányokat is, szóval ha nagyon vészes lenne a helyzet, előre tudom hozni azt a szakot a nemzetközi gazdálkodás helyett.
És csak kíváncsiságból, el lehet helyezkedni a politikában/államigazgatásban ezekkel a diplomákkal?
A matek minden gazdasági szakon azonos, tehát egy első éves pénzügyes ugyan arra a matekra jár, mint egy nemzetközis, leglábbis az ELTE-n biztos.
Deriválás-integrálás meg egyéb finomságok, de nem teljesíthetetlen.
Politika/államigazgatás az inkább nemzetközi tanulmányok, vagy NKE nemzetközi igazgatási szak, a nemzetközi gazdálkodás közgázos diplomát ad nem államtudományit.
Mondjuk politikus bárki lehet, de szakember nem.
Több csajt is ismerek, akik matekból 3-asok voltak középiskolában, és megcsinálták egyetemen. Igaz, magántanárral, de be kell vetni mindent, hogy sikerüljön.
Nem nehéz egyáltalán, ez nem egy fizikus szak. Egyszerűbb dolgok vannak benne és mindent elmagyaráznak a nulláról. Ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!