A Lónyay milyen iskola?
8 éve jelentkeztem 8 osztályos képzésre, biosz-kémia szakra. Nem gyűlt össze elég tanuló ahhoz, hogy 3 osztályt indítsanak (mat-fiz lett volna a másik), így felajánlották, hogyha szeretnék odajárni, akkor az angolos osztályban van nekem hely.
Mivel nem kifejezetten bio-kémes osztályba szerettem volna járni, ezért nem fogadtam el, egy általános gimibe iratkoztam be, ahonnan 7. végén kerültem az Apáczaiba.
A Lónyay már nem a régi, a híre és a neve még megvan, de nem tudtak összeszedni 3 osztályra való gyereket 8 éve se... (egyébként ma már csak angolos és németes osztály van a nyolcosztályos képzésben).
Összefoglalva ennél sokkal jobb gimik is vannak Budapesten, ahova kitűnő tanulóként simán kerülhetsz egy kis kitartással, gondolok itt a Trefortra, Apáczai, Fazekas gimnáziumokra.
Ha oda vettek fel, akkor nincs más lehetőség, mostmár mindegy, hogy milyen a suli.
Ha meg majd jövőre fogsz felvételizni, akkor inkább a központi pontok alapján kell sulikat nézni, mert aki gimibe megy, ott mindenki kitűnő általában, hiába vannak különbségek gimik között is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!