Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért nem kéri senki a tanárok...

Miért nem kéri senki a tanárokon, hogy alig van online oktatás?

Figyelt kérdés
Nagy a szájuk, hogy ők aztán vissza nem mennek, majd digitálisan oktatnak, de 90% egyáltalán nem teszi ezt meg. Miért nincsenek órarend szerinti online-kamerás oktatások? Miért küldözgetnek linkeket, amiket megold a 2 szülő, ahol meg a becsületesebb maga kínlódik, az rosszabb jegyet kap? Miért nincs semmi ellenőrzése, mérése ennek, amit (nem) csinálnak? A lányomnak heti(!) 4 db online órája van, a többinek a felében egyáltalán semmi nem történik. A korosztálya kint csavarog, meg bandázik. Hogy van ehhez a tanároknak képük? Ez közfeladat, nem pedig kívánságműsor, saját maguk hajtották ki maguknak - teljesen indokolatlanul - erre mindenki cseszik rá, hogy mi a valóság.
2021. ápr. 15. 14:02
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Úgyse érti. Nincs gyereke, csak az egyik oldalt látja. És a saját egy példájából megállapítja, hogy mindenhol annyi online oktatás van, hogy már csapágyas a kamera. Szerinte mindenki ráér - nemhogy órákat tanulni még a gyerekkel - hanem egyáltalán végtelen ideig otthon maradni egy alsóssal például.
2021. ápr. 15. 20:22
 22/26 A kérdező kommentje:

Na, ezért (is) utáljuk a tanárokat:

"A PSZ annyival is próbált a gyerekeknek és a szülőknek segíteni, hogy kértük az oktatásirányítástól: az otthon maradó gyerekek a KRÉTA rendszeren keresztül hétfőtől online bekapcsolódhassanak a tantermi órákba, ám az Emmi és a Klebelsberg Központ (KK) sem fogadta el a javaslatunkat. Annak ellenére sem, hogy nem sért személyiségi jogokat, ha az élő közvetítés közben a tanár és a tábla felé van fordítva a laptop."

Kétszínű banda. Idáig miért nem lehetett akkor így tartani??? Mégis csak menne? Persze, mert most már ég a ház, lejjebb adtak a kényelemből. Miért nem volt ez így kötelező eddig?

2021. ápr. 16. 22:29
 23/26 anonim válasza:

Esti technikumon vagyok, ez az utolsó évem. 14:00-18:55-ig van papíron órám. Előző félévben -szintén papíron- 20:00 után végeztem volna sulis napon.

Nagy katyvasz az egész. Az egyik tanár classroomon küldi el a házit és vissza kell küldeni. De egyébként 14:00-18:00-ig két tanár tart órákat egyhuzamban, szünet nélkül rendesen “real time” órát . Szerencsére kamera nélkül :)

Előző félévben hasonló felállás volt, minimális különbséggel

2021. ápr. 17. 22:21
 24/26 anonim válasza:

Alsós gyerek édesanyja vagyok.

Nagyon jó hírű, erős budapesti általános iskolába jár a gyerekem.

Én sem és a 4. gyerek sem volt elégedett a digitális oktatással. Ezzel együtt azt gondolom, hogy ez

- pedagógusfüggő: a nyelvtanáraink (igen, több nyelvet tanul!) előtt le a kalappal. Az órákat és a számonkéréseket is ugyanolyan jó színvonallal tudták szervezni, mint offline.

A környezettanár egy picit szerintem túltolta, rengeteg természetvideó, vázlatírás, szorgalmi- ember/gyerek legyen a talpán, aki tudta tartani tisztességesen a lépést. Mi felvettük a ritmust, de inkább ez. A szorgalmasok, érdeklődők számára is volt kínálat és a lemaradóknak is egy minimum, nem büntetés.

A magyar és matek (legfontosabb!) tárgyakat oktató tanító viszont egy katasztrófa. 50+, olyan alapvető képességei hiányoznak még most is időnként (több címzettnek email, fájl kiterjesztés, csatolás, share), amit a 10 évesek magyaráznak neki. Szégyen gyalázat! Diplomás felnőtt emberről beszélünk, alap készség lenne a munkájához (nem digitálisan is).

Napi 1 (!!!) online órát tart, ami igenis kevés.

A szorgalmasokkal nem foglalkozik, nem dicsér, csak a rinya megy, hogy neki mennyit kell dolgozni (képtelen 2021-ben az alapvető office alkalmazásokat ésszel használni, ráérő szmk-s szülők oktatták tavaly online, hogy mire kattintson...).

Bezzeg a gyanúsítgatás megy: hogy a gyerekek csalnak, meg számológéppel oldják meg a matekot.

Biztos van ilyen is, de ez a fűnyíró-elv vérlázító.

Esetében a munka min. 20-25%át én, maradék vagy 30%át fizetett (!!!) magántanár végzi, hogy a gyerekem a nyolcosztályosban (ahová önerőből fel is vették!) ne lemaradással induljon, legyen rutinja versenyfeladatokban stb- mert tehetséges, de a tantervi alapokat sem kapja meg.

Normálisan átlag heti 27 órája van, a matek-olvasás-fogalmazás-nyelvtan kombóból alaphangon napi 3-4. Ebből napi 1 (!!!) van megtartva.

Így nem várható el a haladás.

Nyilván foglalkozom vele én is, magántanár is, aminek a kifizetése, a vele való heti szintű kommunikáció sem okoz gondot, de a hőbörgő tiniknek üzenném azért, hogy ja... mèg felsőközép kategóriás szinten is van emellett napi min 8 órás munkám, ami nem ez a napi 1 online küszködős színvonal.

Ilyen hozzáállással már nem lenne munkám, pedig én is 40+ vagyok, tanulok, dolgozok, vizsgázom, 100% HO tavaly február óta, mellette a gyerek lemaradásainak pótlása és valamiféle előremutató oktatása is családi feladat lett.

Úgy hiszem, joggal vagyok kiakadva a napi 1 online óra miatt a közismereti tárgyakat tanító tanerőre.

A fizetése 20-30%a járna nekem :D

A mi adekvát válaszunk:

- családi erőfeszítés

- magántanár

- iskolaváltás

De ezt egyrészt nem mindenki teheti meg, másrészt rohadt igazságtalan velem szemben, mert a munkámban erre -joggal!- nem hivatkozhatok és ott nem ez a szánalmas színvonal az elvárás...

2021. ápr. 20. 10:52
 25/26 A kérdező kommentje:

24-es

Hát igen. Felmerül a kérdés, hogy mit csinált 1 évig? Meg egész nyáron. Meg, hogy a szakszervezeteik a folyamatos károgás helyett miért nem hajtották pl az online képzésüket, hogy tudják használni a technikát?

2021. ápr. 20. 12:28
 26/26 A kérdező kommentje:
Most, hogy 2 nap múlva kezdődik az iskola és a szakszervezetük is beadta a derekát, üzenem azoknak, akik leszóltak, hogy miért általánosítok, hogy ők is elismerték a digitális oktatás hatékonysága jóval rosszabb, nem volt rendes tanítás.
2021. máj. 8. 23:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!