Pszichológiára nehéz bekerülni?
Attól függ. Budapesten mindhárom egyetemre kevés 2 80%-os emelt érettségi. Ezzel tavaly csak Pécsre és Szombathelyre kerültél volna be nappali, illetve a Károli angol Nyelvű re Budapesten de ott 800 e Ft/félév nyelvi hozzájárulás van.
Szóval összességében:nehéz bekerülni pszichológiára.Egy 80 és egy 90 %-os emelttel is csak 440 pontnál tartasz, ami mondjuk Szegedre, a Károlira Budapesten már tavaly elég volt, de Pázmányra, Eltére még mindig nem.
Biztosan a duplázás a jó út? Nagyon rosszak a jegyeid? Nem várható, hogy elérj minimum 70%-ot a többi tárgyból érettségin?
Lehet, hogy a sima számítás lenne jobb. Nem nehéz egyébként bekerülni, csak magas %-ot kell elérni, de ez töri+nyelvből nem nehéz, ha rendesen készülsz rájuk.
Én is töriből és angolból emelteztem, és bár mindegyik 80-90% közötti lett, duplázással nem vettek volna fel (legalábbis az első megjelölt helyre biztos nem, de a többi is határeset). Pedig így nyilván a max. 100 pluszpontom is megvolt.
Szerintem is többen mennek a "sima" módszerrel, mert a legtöbben közel kitűnő jegyeket visznek, és a középszintű érettségiket mégiscsak könnyebb jóra megírni a többségnek. Nekem azok mind 90% körül alakultak, úgyhogy így végül több mint 450 pontom lett, amivel már viszonylag simán felvettek.
Kérdező, javasolnám neked a Felvi pontszámító kalkulátorát, ha még nem nézted meg. Ott meg tudod nézni, hogy kb. miből hány pontot kell írnod ahhoz, hogy meglegyen a kívánt pontszám.
Amúgy ha a pszichológiáról van valami kérdésed, írj nyugodtan privátban! :)
Beírtam kíváncsiságból, teljesen 5-ös bizi, két 80%-os emelt, többi 70%, az 334 pont. Tavaly Budapesten sehová sem lett volna elég. Vidéken igen.Persze 1-2% különbség is sokat jelenthet.
Hogy ezt ki tartja nehéznek és ki nem annyira nehéznek, az egyéni megítélés kérdése.
A két 80%-os emelt önmagában ad 420 pontot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!