Szerintetek ez a nyilatkozat meghallgatásra fog találni (iskolanyitás, érettségi)?
A 2021. március 24-i javaslatra, azon belül is főként a második pontra gondolok. Ha az élenjáró gimnáziumok vezetői így látják a helyzetet, és kompenzációt tartanak szükségesnek, talán tényleg megalapozott lenne valami változtatás a görcsös "hagyományos érettségi"-be kapaszkodás helyett, nem? Több országban felismerték a problémát, hogy durván 1 év online oktatás után nem korrekt olyan érettségit tartani, mintha mi sem történt volna. Nálunk miért dugják a homokba a fejüket a döntéshozók (főként Maruzsa)?
Szerintetek utolsó pillanatban, mint tavaly, itt is lesz valami változtatás? Kérlek, fejtsétek ki a véleményeteket.
Nekem is ez az érzésem, egyszerűen nem gondolom, hogy ennyire nem fognak hallgatni senkire és ne veszik figyelembe a helyzetet.
Az már egy másik kérdés, hogy minek ez a "mindenrendbenvan" színjáték.. mindenesetre idegörlő.
Igen, meg hármas és hármas között is nagy különbség van iskolától függően.
De erre szerintem 0 százalék van, Maruzsa az írásbelit nagyon akarja úgy vettem le. Szóbeliről mondta nemrég, hogy január óta "ostromolják" őket h ne legyen szóbeli, de szerinte nem biztos hogy az segítség lenne. (Nekem mondjuk életmentő lenne, nem vagyok jó szóban, csak lerontanám, meg nem feleltem 1 éve)
Nem hiszem, hogy egy nyilatkozat hatására eltörölnék a szóbelit. Szombaton a tescoban nagyobb tömeg van, mint lesz a szóbeli érettségin.
Volt oktatás. Igaz digitális, amiről lehet jót is meg rosszat is mondani. Az oktatás minősége a digitális oktatás alatt valahol jó volt, de a legtöbb helyen mégsem olyan jó volt. Ha a digitális oktatás miatt te a szóbeli eltörlését követeled, akkor más meg követelheti a tanév megismétlését és az érettségi eltörlését (ezzel együtt a továbbtanulás eltörlését).
Én személy szerint a szóbeli megtartására szavazom. Ellenkező esetben egy kicsit furcsának érezném a helyzetet. Az emelt angol érettségi 60% felett középfokú nyelvvizsgával egyenértékű. Nyelvvizsgát kapni szóbeli nélkül, csak nekem furcsa?
Szerintem az sem nagyon lenne fair, hogy dönteni lehetne a szóbeliről ez szerintem túl nagy szabadság lenne a diákoknak és nem egyenlő eséllyel jutnának be. Pl. : biztos van olyan, aki szóban tudna javítani pár pontot, de nem megy el, mert tart tőle, hogy rontani fog. Akkor lejátszódnak a gondolatmenetek, hogy mi lett volna, ha... Szerintem vagy legyen mindenkinek, vagy ne, mindenki hadonló helyzetből hozza ki a tőle telhetőt.
Én is úgy gondolom, hogyha le is monják a szóbelit az utolsó pillanatban lesz, viszont úgy gondolom, hogy nem fog emlaradni, azt figyelembe véve, hogy elkezdtek csökkenni az esetszámok és egyre több a beoltott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!