A középiskolák kifognak nyitni Április 19.-én?
Azt hallottam, hogy elvileg igen.
Ti mit tudtok?
""Nem fognak 11 ezer felet a fertőzés :)""
Ez nem csak ennek a függvénye. Pl nagyon nagy szerepet játszik az is, hogy mennyi a halálozások száma ill mennyi a 7 napos átlag. És most a tancik oltását is elkezdik, április 19.-re kinyitnák az iskolákat azonban, ha április 1-2-3.-án be tudnák oltani az eddig regisztrált tancikat akkor 21 nap kellene egy minimális védettség érdekében. Tehát ez esetben az április 19.-e jó dátum lenne, de 1,5 héten belül érettségi április 19.-hez számítva. Ez idő alatt szétfertőzik egymást a diákok. Akkorra már sokkal melegebb idő is lesz és tudjuk, milyen idő van pl a 2. emeleten. Dögmeleg. + még a maszk is. Véleményem szerint nagy esély van rá, hogy meglépik de ez esetben elfelejthetjük a szabad nyarat. :(
Emberek, nem a fertőzéseket fogják nézni.
Ha 2,5 millió embert beoltottak, legyen akármennyi beteg visszamegyünk.
Nem a halálozásokat figyelik.
"Jól hallottad, elvileg nyithatnak az iskolák 19-én, de addig még sok minden történhet."
Rosszul hallotta, ahogy te is. A hivatalos kormányrendeletben az van, hogy ápr. 19-ig digitális oktatást van. Semmit nem mond, hogy utána mi lesz. Lehet belőle következtetni, hogy nyitnak a sulik, de valójában ez nincs benne a rendeletben.
"ha április 1-2-3.-án be tudnák oltani az eddig regisztrált tancikat akkor 21 nap kellene egy minimális védettség érdekében. Tehát ez esetben az április 19.-e jó dátum lenne"
A 2. oltástól kezdve van az a 21 nap. Ha az első oltást megkapják április elején, akkor a 2.-at kellene a nyitás pillanatában és még onnantól kb. 3 hét.
Ekkor beszélhetünk a tanárok védettségéről.
"Nem a halálozásokat figyelik."
Ami azért egy vicc a kormányra nézve, mert pont Orbán mondta, hogy mi a halálozási adatokat nézzük.
Most is mondta hogy a nyitást a beoltottakhoz köti.
Amúgymeg azt is mondta hogy levittük a vírust a szönyegre, mi támadunk, egy hétvége alatt mindenkit beoltunk stb.
Egyik sem volt igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!