Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nyelvi előkészítőre úgy...

Nyelvi előkészítőre úgy menni,hogy orvos lesz?

Figyelt kérdés

Tehat a fiamnak megtetszett a spanyol nyelv,így gimnáziumba megy,azon belül is spanyol NYEK-re,nem pedig biológia-kémiára.

FÉLRE ÉRTÉS NE ESSÉK,én támogatom,csak bizonytalan vagyok és ahogy látom,ő is a egy picit.

Ő azért aggód,mert lefog maradni azokról,akik biokémre mentek...és így én is aggódok.

Tehát nyelvi tagozatról lehet majd menni orvosira,vagy természettudományi egyetemre?

Mit takar ez a fakultáció? Fel ajánlották ezt is,de én ezekkel nem vagyok képben:D.

2021. márc. 20. 07:13
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem attól függ melyik iskola biosz-kémia és nyelvi tagozatáról van szó. Ha Pl Eötvös akkor biztos hogy a 11-től felvehető plusz kémia-biológia is elég erős lesz. Ha egy gyengébb gimi akkor viszont legtöbbször a biosz-kémia tagozat is kevés, magántanár kell.
2021. márc. 20. 20:43
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Én angol kéttanyelvűről jöttem orvosira, a biológiát angolul tanultam (de magyarul érettségiztem emelten). Igaz, így plusz egy év volt, de nem bántam meg. Simán teljesíthető az emelt érettségi így is.
2021. márc. 21. 01:38
 13/25 A kérdező kommentje:
Hát rendben, köszönöm szépen a válaszokat!
2021. márc. 21. 07:09
 14/25 anonim ***** válasza:
82%
Orvos vagyok, lazán be fog tudni kerülni onnan is orvosira, meg kb. bárhova ha esetleg meggondolja magát. A spanyol viszont hobbinak jó, de angolul mindenképpen meg kell tanulni mellette.
2021. márc. 21. 19:47
 15/25 A kérdező kommentje:

Természetesen az angolaz alap,ezt ős is tudja:)

Úgy tervezi,hogy kb.10.-ben,11.ben,de legkésőbb 12.-ben lerakja az angol középfokút és abba is hagyja az angolt (sokat szenved most is vele)-

2021. márc. 21. 19:51
 16/25 anonim ***** válasza:
84%

Az angolt ne hagyja abba. A szakmai ajanlasok, cikkek, guideline-ok mind-mind angolul vannak.

A PTE-n pl a diplomahoz kell is egy angol szakmai nyelvvizsga.

+ Sok targybol angolul toltik fel a hand out-okat, kiadott jegyzeteket..

Az egyetem utan is, majd mikor praktizal, kelleni fog az angol, hogy mindig az aktualis infók birtokaban legyen.

2021. márc. 21. 20:43
 17/25 A kérdező kommentje:

Akkor erről is meg kell majd győznöm😕

Egyébként meg lenne hozzá az esze,de mivel szar az angol oktatás az iskolájában,ezért elege van belőle...de legalább tudja, hogy kell a nyelvvizsga angolból

2021. márc. 21. 21:03
 18/25 anonim ***** válasza:
81%
Lehet nem leszek népszerű, de szerintem ha valaki orvosira készül, jobb ha olyan osztályba jár ahol eleve ez a cél. Egy angolos nyelvi osztálynak, ha nem tud még jól angolul még lehet értelme, mert orvosin, pszichológián és biztos sok más egyetemen is a szakirodalom egy része angolul van. Biztos, hogy nem hagyhatja abba középfokúnál. A spanyol nyelvre elpazarolni egy plusz évet, csak mert megtetszett neki, nekem irreálisnak tünik. Lehet 1 év múlva ugyanúgy fog szenvedni vele mint az angollal. Biológia-kémia tagozat angol első nyelvvel és spanyol második nyelvvel sokkal logikusabb döntés lenne vagy mondjuk angol tagozat spanyol 2. nyelvvel. Úgyis minden gimis osztályban 2 nyelvet tanulnak. Persze, nem lehetetlen nyelvi tagozatáról orvosira menni, nem erről van szó, csak ha nem angol a nyelv akkor még nehezíti a saját dolgát.
2021. márc. 21. 22:21
 19/25 anonim ***** válasza:
92%
Angolt középfoknál ne hagyja abba, mert nem lesz elég. A tudomány nyelve már rég nem a latin, hanem az angol, a jó angol nyelvtudás orvosin alap.
2021. márc. 22. 01:57
 20/25 A kérdező kommentje:

Megértem a véleményeteket,nem is mondtok hülyeséget!

Tehát ugye megtanul angolul,aztán spalnyolul (mármint nyelvvizsga),10.ben pedig felveszi a fakultációt.

És úgy gondolja,hogy ezzel jár a legjobban.

2021. márc. 22. 07:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!