Nagyon nehéz egy kéttannyelvű gimnáziumot teljesíteni?
Sziasztok! Mennyire nehéz egy kéttannyelvű gimnázium? Nagyok az elvárások? Németországban élek immáron 6 éve és a nyelv is szerintem jól megy. Miután elvégeztem itt kint az utolsó évet haza mennék és ott folytatnám tovább a tanulmányaimat és mindenféleképpen egy német-magyar szakos gimibe szeretnék menni. Csak hát....félek hogy nem menne. Idekint egy olyan iskolába ami viszonylag elég erős és egy minimum hármas átlagot kell hozni év végére, ha ezt nem tudod teljesíteni akkor elküldenek másik suliba. Szerencsére a jegyeim elég jók egy külföldihez képest (2-3-as jegyeim vannak ami magyar jegyben 3-4-est jelent), A nyelvet nagyon szeretem és az órákon is elég aktív vagyok, ugyanolyan teljesítményt produkálok mint az osztálytársaim. A tanárok is meg vannak velem elégedve. De mégis nagyon félek egy kéttannyelvű sulitól?
16/L
Miért félnél a kéttannyelvűtől? Eleve az ötödik évre várják el csak a felsőfokú nyelvvizsgát. És nem raknak át sehova ha megbuksz sem. Évet ismételsz akkor. Ha hat éve németben jársz suliba, kizárt dolog, hogy egy kéttannyelvűt ne teljesítenél. Sokan még a felsőfokú nyelvvizsgán is megbuknak 5 év után. Csak az első évben van ott is heti 15 óra német, utána már max 4-5 óra egy héten ha van, amin németet tanulsz.
Csak nem tudom, mit értesz utolsó év alatt. Milyen suliba jársz? Hanyadikos vagy?
Mert ha idejössz Mo-ra, akkor csak olyan suliba és olyan osztályba fognak felvenni, ahova még beférsz, terészeteses, egy már megszokott közösségbe pottyansz majd, a maradék 2 évre talán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!