Miért nem vesznek fel szakkollégiumba?
Akik szakkollégisták, mesélnétek róla, hogy milyen eredményekkel kerültetek be?
Mennyi időt vesz el a szabadidőtökből?
Van olyan aki több szervezetnek tagja és pluszban szakkolis is? Hogy tudjátok ezt a sok mindent összeegyeztetni?
Jelenleg egy egyetemi szervezet tagja vagyok, de ezt kevésnek érzem, ezért gondoltam a szakkollégiumra. Valamiért eddig ahova jelentkeztem nem sikerült bekerülnöm, és nem nagyon értem az okát. Az átlagom 4-es fölött szokott lenni egy kicsivel, viszont publikációm nincs. Elég hülye kérdés, de nincs az ismerőseim körében szakkolis. Bármilyen tanácsot, tapasztalatot ezzel kapcsolatban, szívesen vennék. Mit szeretnének a szóbelin visszahallani stb.
Mindenfajta cinizmust mellőzve írom, hogy a szakkollégiumokba amellett, hogy nyilván számít a szakmai önéletrajzod (átlag, TDK, diákszervezetek, tanulmányi versenyek stb.), a legfontosabb, hogy nekik mennyire vagy szimpatikus, ebbe beleszámítanak a nézeteid és bizony arcra is "osztályoznak".
MCC-be például nem fogsz tudni bekerülni baloldali világnézettel, szintúgy a másik oldalon TEK szakkollégiumban nem látnak szívesen, ha jobboldali gondolkodásmódod van.
A legtöbb szerintem amit tehetsz egy sikeres felvételihez, az az, hogy már annak időpontja előtt rendelkezel a kinézett szakkollégiumban kapcsolatokkal, akik adott esetben a malmodra hajtják a vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!