Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Rajz órákon mit kellett...

Rajz órákon mit kellett lerajzolnotok vagy lefestenetek?

Figyelt kérdés

2021. febr. 28. 01:54
 1/9 DeMoR ***** válasza:
100%

Üdv^^/

Több féle kompozíciót láttam már. Egy váza virágtól a művész suli felvételijén összerakott 3x3x2 m-es “rajzold le egy részét” dolgokig :D

Legtöbbször nem mozgó tárgyak, élemiszerek voltak. Váza, gyümölcsök, zöldségek, virágok (igazi és mű), egyszer egy igazit rajzoltunk 1 hónapig (és igen hétről hétre változott hisz hervadt el fele direkt)... kis szobrocskák, nippek, néha beállították középre egy egy osztálytársam.. olyan is volt hogy perspektívába kellet a minden éppen jelenlevő dolgokkal az osztály termet ahol voltunk. Hangszerek, székek, sminkek, szövetek, labor eszközök (lombik, erlenmayer lombik, kémcső, petri csésze stb), különböző anyagú tárgyak, üveg, akár volt olyan hogy kint kellet a természetből valamit. Ki mentünk a főtérre, szökőkút, emberek, állatok.. de legtöbbször inkább bent kisebb egyszerűbb dolgokat^^

2021. febr. 28. 04:24
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
De jó neked, DeMoR! Igaz, művészsuliról írsz. Sima gimiben állandóan kockákat rajzoltunk. Mindenféle irányból. A legizgibb az volt, amikor egy gömböt kellett képzeletben csonkolni.
2021. febr. 28. 05:19
 3/9 DeMoR ***** válasza:

Csak igen jó volt általánosban a rajz tanárom;D

Illetve hozzátenném a délutáni grafikát is rajz órának vettem. (A kreatívabb dolgok inkább ott voltak)

Meg azért közép iskolában is ki lehetett fogni egy jobb tanárt^^

2021. febr. 28. 05:36
 4/9 A kérdező kommentje:
egyébként nekünk többek között fenyő tobozt is kellett, amit az egyik gyerek ellopott, ugyanis egy Magyarországon nem honos fenyőféle toboza volt
2021. febr. 28. 06:17
 5/9 anonim ***** válasza:
78%
Sima általános suli: az álmaink, várak, virágok, kockák stb. Utáltam...
2021. febr. 28. 06:44
 6/9 anonim ***** válasza:
83%
Általános iskolában 6. osztályig szinte csak annyi volt, hogy rajzolj valamit hülyegyerek, és kaptál rá egy 5-öst, vagy 4-est. Aztán egy új rajztanárt kaptunk, aki nyílván művészeti iskolából jött. Nála olyan irreális elvárosok voltak, hogy inkább egész órán telefonoztam. Mai napig nem értem, hogy honnan vette azt a baromságot, hogy a hetedikesek nagyon szeretnek árnyékolni.
2021. febr. 28. 09:45
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Alsóban: rajzold le a nyarad, egy álmodat, a családodat, egy mesét...

Felsőben: rajzolj perspektívikus szobát, hurkaembereket, egy falevelet, egy vázát...

Gimiben: művtöri volt sajnos, max 1-2-szer kellett rajzolni, egyszer barlangrajzot, másodszor gótikus, vagy hasonló ablakot. Utáltam, hogy itt is törizünk, az maradjon a saját tantárgya, mint ahogy énekórán is csak énekelni kéne, nem törizni. :(

2021. febr. 28. 10:38
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Kb. 30 éve almát kellett rajzolni általánosban felsőben. Meg körtét. Más nem rémlik.
2021. márc. 3. 14:34
 9/9 anonim ***** válasza:
Csendéletet... Csak tudnám, minek.
2021. márc. 14. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!