Mivel magyarázható, hogy a Corvinusra leginkább jobb anyagi helyzettel rendelkező hallgatók járnak?
"Szegényeknek nincs pénze buli szakra"
Hogy ez mekkora. 😂😂😂
Amúgy tényleg igaz, mert nagyobb a füstje, mint a lángja. 😉
Szia!
Corvinusra járok és egyáltalán nem nevezném gazdagnak magamat, inkább átlagos vagy kicsit átlag feletti anyagi helyzetű családból kerültem be. Sosem vettem igénybe korrepetálást, mindig magamtól készültem fel a dolgozatokra középiskolában. A nyelvvizsgán is elsőre átmentem, így az is ingyen volt. 456 pontom lett a felvételin (2018-ban), így bekerültem. Senki sem nézi, hogy honnan jössz vagy mennyire vagy gazdag. Általában az egyetemisták nem gazdagok, nem tudom, honnét szedtétek ezt. Budapesten egy lakást a legtöbb egyetemista meg sem engedhet magának, én is csak szobát béreltem kezdetben és sokszor smack levest ettem és a lejárathoz közeli termékeket vadásztam a boltokban. A tankönyveim egy részét nem tudtam megvenni, így könyvtárból kölcsönöztem őket.
Most már lakásban lakom a párommal, magunknak főzök és meg tudom venni a tankönyveimet. Jó tanuló vagyok, aktív diákszervezeti tag és demonstrátor. Keményen megdolgozom mindenért és nagyon élvezem. A legjobb befektetés a tanulás. Egyetemen teljesen más tanulni, mint középsuliban. A tanárok kedvesek és a tananyag is nagyon érdekes.
Szerintem azért gondolja sok ember, hogy a Corvinusos diákok gazdagok, mert 1-2 év tanulás után már suli mellett dolgoznak gyakornokként rugalmas beosztásban. Talán az is lehet egy tényező, hogy a szegényebb szülők nem biztatják (az egyébként okos) gyerekeiket, hogy tanuljanak tovább, csak hogy végezzenek el egy szakmát, viszont a gazdag szülők szeretnék, ha továbbtanulna a gyerekük.
Minden egyetemen vannak szegényebb és gazdagabb családból származó diákok, de ez egyáltalán nem számít, mert az egyetem egy ugródeszkát biztosít a diákoknak egy jobb élet felé.
Ez az én véleményem, remélem hasznos számotokra.
"Én is csak egy szobát béreltem"
Most sajnálnunk kellene? :D Szerintem sokan (főleg kolisok) örülnének, ha "CSAK" egy szobát ki tudnánk venni.
Nem irigykedésből mondom, de ez olyan béna érv volt.
"Corvinuson 1-2 év múlva már dolgoznak suli mellett"
Tényleg ilyen speciálisnak érzik magukat akik Corvinusra járnak? És tényleg semmi bántásból mondom, de ez szerintem minden egyetemen igaz, hogy dolgoznak a diákok (átlagban) suli mellett 3-4 félévben.
Nem mondtam, hogy ez a jó
Csak béna ellenérv volt. :D
Amíg vannak olyan emberek, akik azért nem tanulnak tovább, mert nincs rá megfelelő anyagi hátterük, addig ne legyen már az a gondod, hogy nem tudtál kibérelni magadnak egy teljes lakást. :D
Tényleg nem sajnálom tőled ezt, csak ide írva ezt olyan gáz volt olvasni.
Mondjuk megmondva az őszintét, szerintem egy egyetmistának 19-21évesen (ha nem kell dolgoznia mellette), akkor szerintem teljesen jó anyagi helyzete van, hogy egy szobát bérel Pesten :D. Jó az éhezős része nem egy pozitív, azt sajnálom is, de ahogy látom túlélted, szóval csak nem volt annyira durva.
úgy olvastam, hogy Coronavirusra... :)
kezdek bezombulni ettől a szartól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!