Szerintetek maradjak érettségizni, vagy inkább kezdjek el a szakmában dolgozni?
Idén májusban lesz a vizsgám, és ha minden jól megy akkor Hűtő és légtechnikai rendszerszerelő szakmám lesz. Nem tudom eldönteni hogy maradjak érettségizni vagy sem. Eddig úgy voltam vele hogy akarok... Olyan gyorsan elment az általános, középsuli és 18 évesen túl fiatalnak érzem magam hogy dolgozzak.Szeretném minél tovább elhúzni a tanulást, addig se kell mennem dolgozni, elvégre a jövőben fogok még eleget a szakmában tölteni. Nemrég a szakmai gyakorlaton azt mondták nekem hogy jobban járok ha elkezdek dolgozni, régen az ö osztályában sokan maradtak érettségizni ma már legtöbb nem a szakmában dolgozik mert ,,elfelejtették a szakmát’’.
Szóval ha a jövőmön múlik akkor inkább elmegyek dolgozni.
Érettségi egyértelműen. Ha nagyon félsz attól, hogy "elfelejted" (amit kétlek), akkor néha-néha ránézel a szakmai vizsgád anyagaira, nyáron vagy amikor van időd részmunkaidőben dolgozol a szakmában.
De az érettségi nagyon fontos.
Inkább most csináld meg mint hogy később úgy dönts, hogy szeretnél valami plusz képzést elvégezni, de ne tudj jelentkezni rá az érettségi hiánya miatt. Az érettségivel lehetőséget adsz magadnak hogy mást/tovább tanulj, akár a szakmádban fejlődni akár mást kipróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!