Szerintetek az online oktatás mennyire fogja negatívan befolyásolni az érettségi eredményeket, ezáltal a felvételi pontszámokat? Kinek mennyivel nehezebb (vagy akár könnyebb) a felkészülés?
2020-ra is történt csökkenés, ami az új szabályoknak és talán a szóbelik hiányának volt betudható. Vajon az online-oktatás is érzékelhető hatást gyakorol majd a pontszámainkra?
Főleg olyanok válasza érdekelne, akik májusban érettségiznek, ők tudják a legjobban, mennyiben más/nehezebb készülni a vizsgákra.
(Mielőtt valaki belekötne, tudom, hogy működik a ponthatárok megszabása, a kérdés nem erre irányul.)
Nehez előre megmondani, de ha tippelnem kéne, szerintem alacsonyabb pontok lesznek idén. Ahogy mondtad, ennek megfelelően lejjebb is mennek majd a ponthatárok, de az igazából mindegy, az arányok számítanak. Konkrétan alig voltunk suliban, és nem hiszem, hogy mindenhol olyan klasszul megoldották volna a digitális oktatást.
Amúgy szerintem a feladatsorok is könnyebbek lesznek idén, hogy elmondhassák odafent, hogy milyen remekül működött az oktatás így is.
Nekem személy szerint nehezebb így a készülés, bár nem a tanarok hibája, egyszerűen csak a bezártság nem segít a motiváción, meg nagyon fárasztó és monoton folyamatosan a képernyőt bámulni. Az iskolának jelentős része a szocializalodas, a közös programok, csoportmunka, hogy együtt nevetünk, beszélgetünk szünetekben és mondhat bárki bármit, ez teszi elviselhetővé, sőt szerethetővé az egészet. Most ugye a jó része kiesett, maradt az önálló tétel kidolgozás meg a magolás, és ha csak nincs az embernek óriási önfegyelme, nehezen oldja meg egyedül. Ne felejtsük el, hogy nem egyetemistákról beszélünk, egy érettségizőnek ez az első nagy ilyen megmérettetése, és nem sok helyen tanítják, hogy is kell önállóan hatékonyan tanulni. Tudom, más is tapasztalja ezt, kb. olyan az egész mint egy extra hosszú téli szünet(Szünetben meg ki tanul,ugye). Persze aki sokat ingázik, vagy sok felesleges tantárgya van, amiket most nem tartanak, az biztos könnyebbségkent éli meg, hogy felszabadult sok ideje, szóval elhiszem hogy az nem panaszkodik.
Aki ügyesen kihasználja a rengeteg szabadidőt és rendesen koncentrál a tanulásra annak jól fog sikerülni a remélhetőleg lebutított érettségi (bár az emelt nem lesz könnyű szerintem).
Sajnos a diákok nagy része nem él/élt a lehetőséggel és a tanulásba nem fektettek nagy energiát. Nekik nem lesz minden jegyük ötös. Szerintem az érettségi középszinten úgy lesz összeállítva, hogy általános iskolás ismerettel meg lehet majd szerezni a kettest viszont az ötösért mélyebb ismeretek kellenek majd.
Így az érettségi eredmények egy picit gyengébbek lesznek.
Engem az bosszant, hogy mindenki azzal "vigasztal", mindenkinek ugyanolyan nehéz most, így a ponthatárok lejjebb fognak menni. Viszont én államilag meghatározott minimumú képzésre megyek, ott nem nagyon befolyásol ez semmit... nem tudom hogy lesz megy a 400 pont. 80+%-os matek emeltet kéne írnom, úgy hogy a matek faktból fél év volt rendesen megtartva... nem lesz egyszerű
És utóbbi vonatozik a többi emelt tantárgyra is, nagyon nehéz belőlük otthon készülni kvázi egyedül
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!