Félek jelentkezni egyetemre, mit csináljak?
Nem vagyok teljesen idióta, jó jegyem vannak, nem vagyok extrovertált, de egész jól eldumálok kb bárkivel és van 1-2 barátom. Nem kéne félnem, de mégis félek.
Félek attól, hogy hiába választok olyat, amit szeretnék, és elvileg "jó vagyok belőle", nem lesz elég a tudásom még plusz tanulással se. Attól is tartok, hogy mi lesz, ha rossz a társaság és akárhogy igyekszem, nem sikerül szimpatikus embereket találnom.
Itt, a gimiben úgy érzem, azért tudtam jól teljesíteni ebben az utóbbi időben, mert a tanárok, szüleim és egy osztálytársam rugdostak, hogy tanuljak, rengeteg segítsége volt, külön tanárhoz is jártam. Persze ez nem azt jelenti, hogy bárki leült volna velem tanulni otthon, de nem mindig magamtól álltam neki a dolgoknak.
Az egyetemen elvileg tojnak rád, mert sokan vagytok, és én úgy érzem, ha senkinek se számítok, nem tudok motivált maradni.
A másik, hogy falusi vagyok, ahhoz vagyok szokva, hogy csend van, kevés ember, természet, tudok sétálni random az utca közepén és nem vág el az autó, tudom minden útnak elejét végét elágazását, de egy nagyobb városban nem tudok tájékozódni, nem érzem magam komfortosan a tömegben.
Továbbá az is aggaszt, hogy még sose volt senkim és mi van, ha erre rájönnek? Biztos azt gondolják majd, hogy valami "nagy baj" van velem, miközben csak annyi (jó, ez mondjuk eléggé baj), hogy nagyon szorongok és nem merek partizni, új sportokat kezdeni, ha valaki újat megismerek általában leépítem őket, még mielőtt kapcsolatnak lehetne nevezni a viszonyunkat, mert megijeszt, hogy túl gyorsan akár haladni.
Bocsánat amiért leírtam kb a fél életem, de nagyon feszült vagyok, és úgy érzem, ezt otthon nem tudom kivel megbeszélni, mindenki ideges tőle/le akar beszélni a továbbtanulásról. Én azt szeretném, ha ezek az érzések eltűnnének, mert én tudom, hogy szeretnék egyetemre menni, de egyszerűen képtelen vagyok kitölteni a felvételi adatokat😫
Ezt már kiírtad egyszer!
Egyetemre felnőtt emberek járnak,a tanárok ezért nem foglalkoznak a hallgatók érzelmeivel. Szerinted a sok falusi gyerek hol végezte el az egyetemet, nekik is ment az alkalmazkodás. Az meg pláne senkit se érdekel, hogy volt-e kapcsolatod vagy nem.
Sorban:
1. Valóban nem fog senki rugdosni, maximum te saját magadat. Ha eddig mások motiváltak, érdemes elgondolkodni, ki miatt is szeretnél tulajdonképpen egyetemre menni. Ha arra jutsz ki, hogy saját magad miatt, akkor meg fogod találni a motivációt - minimum azt, hogy tanulni kell az állami ösztöndíj megtartása miatt.
2. Hétvégére hazamehetsz a kollégiumból. Vagy választhatsz eleve olyan egyetemet, ami nem Budapesten, Debrecenben és egyéb nagyvárosokban van, hanem kisvárosban, mondjuk Baján, Dunaújvárosban, Gödöllőn stb.
3. Senkit nem érdekel hogy volt-e kapcsolatod. Nem te leszel az egyetlen, akinek nem.
Jó, igen, tényleg írtam egyszer, csak ma megint rámjött a félés.😅
Megpróbálok valahogy megnyugodni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!