Szakdolgozat SOS!!!?
Írtam egy szakdolgozatot X egyetemen. Ha abból átveszek dolgokat/részeket a mostani szakdolgozatomba egy Y egyetemen, azt látni fogják?
Tudtommal nincs sehová sem feltöltve a régi.

Dehogynincs. Van egy plágiumszűrő program, amin minden szakdolgozatot lefutattnak, és bizonyos százalékú egyezés esetén visszadobják. Bár erről kellene tudnod, hogyha másodjára írsz szakdolgozatot...
Nem tudom, hogy ilyen esetben mennyire tekintik "saját szerzeménynek" az újra felhasznált részeket, de ha rendesen lehivatkozod, mintha nem a tiéd lenne, akkor biztosan nem lesz probléma. Ezzel mondjuk a % lehet, hogy veszélybe kerül.
A legjobb lenne, hogyha a konzulensedet kérdeznéd erről meg.
Köszönöm szépen a segítséget!
"Van egy plágiumszűrő program, amin minden szakdolgozatot lefutattnak, és bizonyos százalékú egyezés esetén visszadobják. Bár erről kellene tudnod, hogyha másodjára írsz szakdolgozatot..."
A plágiumszűrő programról hallottam már, de nem gondoltam hogy az 1990-es évek szakdolgozatai is megtalálhatók így. :D

Igazából nem nagy munka nyomtatott dokumentumokat digitalizálni, a legbonyolultabb része, hogy kell rá ember aki lapozgat.
A tiedet vagy digitalizálták már, vagy nem.
Egyébként érdekes kérdés, én nem gondolnám, hogy akar hivatkozás nélkül is leírva a saját gondoltad plágiumnak minősülne.

Azt gondoltam, hogy pár éve diplomáztál. Na, mindegy...
Elpfordulhat, hogy a '90-es évek szakdolgozatai nincsenek még fent. Érdemes lenne ezt is megkérdezni a konzulenstől, hátha tudja.
Köszönöm, mindenképpen utána járok!
Mivel régen volt, gondoltam könnyítek egy kicsit a helyzetemen a régi szakdolgozatommal. De lehet jobban járok, ha maradok az egyenes úton. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!