Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen szakot válasszak? (SOS)

Milyen szakot válasszak? (SOS)

Figyelt kérdés

Pszichológiát jelöltem elsőnek, de nagyon magas a ponthatár, így nem hiszem, hogy bekerülök.

Mindenképpen valami pszichológiához, esetleg orvosihoz hasonló szak érdekelne még, ahol emberekkel foglalkozhatok személyesen, nem laborban kell dolgoznom.

Biológiából és angolból fogok emeltezni, így az orvosi/fogorvosi/gyógyszerészeti is kiesik az emelt kémia érettségi hiánya miatt.

Milyen szakot tudnátok javasolni, ahol egészségüggyel vagy pszichológiával foglalkozhatok, megbecsült szak, és azért a fizetés sem rossz?

420 körül saccolnám a pontomat.

2021. febr. 12. 17:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy nem értem miért kell lepontozni, hiszen

1. Leírtam, hogy a vidéki 2 helyen van esélye ennyi ponttal

2. Leírtam, hogy ha nagyon ezt szeretné jövőre próbáljon több pontot gyűjteni újra érettségi pl

3. Leírtam hogy eü-n belül jó a gyógytornász, gyógypedagógus

4. És valóban azt is hogy nézze meg a szociológiát, mert sokaknak szokott tetszeni, akiknek a pszcihológia tapasztalatom szerint. És hogy a Károlin Pl van alapszakon szociálpszichológia, ami nyilván nem pszichológia (ha csak az érdekli lásd 1,2. pont), de egy lehetőség.

Akkor miért is nem hasznos a válaszom? 😊

2021. febr. 12. 21:10
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ.

A gyógypedagógiát, a gyógyornászt és az orvosi diagnosztikai analitikust megjelölöm, köszi a tippet.

2021. febr. 13. 17:18
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Én jártam gyógytornász szakra, viszont nem tetszett és újrafelvételiztem pszichológiára. Ha valóban a pszichológia érdekel, ezek a szakok nem fognak tetszeni, mert teljesen más dologban segítenek, mint egy pszichológus. Annyi a közös bennük csak, hogy segítő szakma. Én a gyógytornász szakon unatkoztam, abszolút nem érdekelt, amiket tanultunk, ellenben a pszichológián nagyon jól érzem magamat, most fogom megkapni az alapszakos diplomámat. Én azt tanácsolom, hogy ha nagyon szeretnéd most elkezdeni az egyetemet, hát kezd el azon a szakon, ahova felvesznek és ha nagyon nem tetszik majd, szerezz még pluszpontokat és felvételizz újra pszichóra.
2021. febr. 17. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!