45 pontos írásbelivel van esélyem bejutni a Debreceni Bethlen Gábor szakközépiskolába?
Sziasztok! Alapjáraton jó tanuló vagy,de a felvételi kifogott rajtam,mindössze 45 pontot értem el. Igaz mások szerint se volt könnyű. Szerintetek van esély rá,hogy felvegyenek?
Írásbeli:45 pont
A jegyeim: - 7.évvégi: magyar 5
matek 4
töri 5
német 5 (nem tanultam eddig angolt)
- 8. félévi: magyar 5
matek 3 (itt a tanáron múlt a 4-es,de sajnos nem adta meg ): )
töri 4
német:5
Asszem ide ezek a tantárgyak számítanak,de ha természettudományos tárgyat kérnének,akkor se lenne probléma,a fizika kivételével mind 5-ös.
Egyébként a szóbelin maximum hány pontot lehet elérni.
Válaszolóknak előre is köszi!
Ahogy néztem, több képzést is indít, így pedig, hogy nem tudjuk melyikre jelentkeznél esélyünk sincs megmondani, hogy bejuthasz-e.
Hogy szóbelin mennyit lehet szerezni, azt nem tudom, de a teljes összpontszám 15%-át adja ki, a központi az 50%-át, a bizi (ahol nem kérnek természettudományos tantárgyat) pedig 35%-ot ér. A leggyakoribb számolási módszer szerint 100pontot szokott érni a központi, ha náluk is így van, akkor összessen 200pont szerezhető, amiből akkor 30pont a szóbeli. (De nem tudom, hogy mennyi a max pont náluk
Tudomásom szerint olyan 70-80 pont közötti (inkább a 70-hez közelítve) pontszámmal veszik fel az utolsót, bár a turisztika a COVID és a turizmus leállása kapcsán lehet éppen sokkal népszerűtlenebb is, mint az elmúlt években. A német nyelvű képzésen a ponthatár ennél alacsonyabb szokott lenni, 60-70 között, ha németet tanultál érdemes megpróbálnod.
Hogy van-e esélyed? Jó kérdés.
A hozott pontjaid 46/50 ha jól értem, tehát a 35%-ra arányosítva ez kb 32 pont, a felvételid 45 pontos, ezt kettővel osztani kell, tehát 22,5. Ez eddig 54-55 pont, ehhez még jöhet a 15 pontos szóbeli. Elég necces szerintem, de sok mindenen múlik a dolog, a szakok aktuális népszerűségén, éppen mennyire volt nehéz a többi jelentkezőnek a központi felvételi, stb, szóval a ponthatárok nem tutik.
Mindenképp próbáld meg, azután kiderül. A németes képzést még beírnám a helyedben, ha tényleg ebbe a suliba vágysz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!