Amelyik iskola alapítványi működésbe kerül az tulajdonképpen magánegyetem lesz és nem állami?
Figyelt kérdés
2021. febr. 11. 16:55
1/9 anonim válasza:
Neeem, nem ilyen egyszerű, allami fenntartású alapítványi működtetésű, tehát ugyanúgy állami lesz, de nem közvetlenül, hanem egy alapítványon keresztül, amit szintén az állam tart fent.
2/9 A kérdező kommentje:
És mi értelme az ilyen átalakításnak? Mert nem teljesen világos. Ugyanúgy a mi közpénzünk megy oda
2021. febr. 11. 21:08
3/9 anonim válasza:
Hát igen, de az alapítványon keresztül befolyó közpénz, már nem közpénz, erre utal az "elvesztette közpénz jellegét" szállóige, vagyis ezután már simán lenyúlhatják. Többet lehet lopni, röviden.
4/9 A kérdező kommentje:
De, amit mi fizetünk, akkoris közpénz marad.. Tök 8, mit írnak le. Amúgy ezt vissza tudja csinálni egy másik kormány? Vagy esélytelen, ha már alapítványiba kerültek.
2021. febr. 11. 21:37
5/9 anonim válasza:
Nehezen hiszem mivel a kuratórium tagjait csak a kuratórium választhatja meg és nem jár le a tagságuk. ☹️
6/9 A kérdező kommentje:
Szóval gyakorlatilag teljesen feleslegesen nyerne - a szerintem amúgy gyp ellenzék-, mert ugyanezzel szembesülnének mindenhol. Remélem alakul valami tökös jobboldali párt, aki a nulláról hamar kinyírja a fideszt és képes lesz szakembereket felmutatni
2021. febr. 11. 22:05
8/9 A kérdező kommentje:
Hát csak sajna szerintem ez nem most lesz. :( Az a sanda gyanúm, hogy jövőre is narancs lesz a termés :(
2021. febr. 12. 15:08
9/9 anonim válasza:
Rugalmasabb működés, igazodás a piaci igényekhez. Aki pénzt ad, az beleszólhat a tananyagba. Bárki is az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!