Kollégiumi felvételnél minden esetben figyelembe veszik az egyetem távolságát a lakóhelyemtől?
Nálam nem számított.
Inkább az a mérvadó, hogy mennyit keresnek a szülők és hogy hány kiskorú testvéred van.
Adott egyetem kollégiumi felvételi szabalyzatában kéne megnézni, mert nem egységes. Hallgatói képviselet honlapján nézelődj.
Nálunk csak akkor számított, ha adtál le érvényes szociális pályázatot kismillió papírral és igazolással, de ha a családban az egy főre jutó jövedelem elért egy bizonyos (nem éppen magas szintet), az mínusz pont volt, ami lazán benyelte a távolságra kapott minimális pontszámodat.
BTW úgy tudom, SZE-n nem nehéz kollégiumba bekerülni :)
Tanulmányi eredmények alapján elsőben kb. mindenki bekerül, utána a szoctám alapján úgy tudom, hogy növelheted a pontjaidat és értelemszerűen az előző év átlagai alapján kapsz egy törzspontszámot.
Nekem eddig mindig lett kolim, 100km-re lakok, csak a tanulmányi pontjaimat használtam, szoctámot soha nem adtam be.
6. félévem, közepes érdemjegyekkel.
Utolsó vagyok:
Multifunkciós épület és a Hegedűs Gyula Kollégium az Egyetem mellett van közvetlenül, 2 perc átsétálni az órákra, ha műszaki irányba mész (, a jogi órák, vagy közgazdaságtan lehet egy másik helyen a városban, 6 félév alatt 2 ilyen órám volt).
Multikoli újabb épület, modernebb, kicsit több pont kell, mint a Hegedűsbe.
Ezen kettőn kívül van a Külső Kollégium, ez messzebb van, buszozni kell az Egyetemig. Ezzel együtt jóval kevesebb pont kell, valamint a szobák állapota is roszabb. (ezzel nincs személyes tapasztalatom, csak a multiban és a hegedűsben laktam)
Elsőként a Multit jelölném, utána pedig a Hegedűst. Valszeg be fogsz kerülni.
Tesómnál a debreceni fogorvosi kar első félévében így működött:
(2. Félévtől csak a tanulmányt nézték)
-van e kiskorú testvér
-él e mindkét szülő
-távolság
-van e szellemi/ testi fogyatékkal élő a családban akit a szülők gondoznak
-van e mindkét szülőnek munkája
Ezeket biztosan nézték
(214km-re lakunk a kolitól)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!