Bizonytalanság!76 pontos központi és 4,9-es átlag elég lehet ezekhez a gimikhez?
Hali, milyen szakot/szakokat szeretnél jelölni? Esetleg tudok esélyeket mondani, van olyan szak ahova már 60 körüli ponttal felvettek diákokat, és van olyan szak ahol a beugró is már olyan 80+
Egy vmgs diák
Az a c osztály lesz, ott pedig egyik évben töri-humán-ének, másik évben pedig biosz-ének szak indul. Mivel idén indult töri-humán-biosz szak, ezért nálad sajnos pont kimarad ez az opció és be kell érned biosz-ének tagozattal. Ide már olyan 75 ponttól van reális esélye annak, aki maximális hozott ponttal érkezik, és a szóbelin is max 1-2 pontot veszít. A 4,9-es átlag és a központin elért 76 pontnak elviekben elégnek kell lennie ahhoz, hogy 1.) behíjanak 2.) felvegyenek, bár szinte biztos, hogy nem leszel benne a biztos bejutókban (még maxos szóbelivel sem), de ugye akik a vmg-t bejelölik azoknak sokszor a Fazekas, Eötvös van az első helyen, és így vagy 15-20 hellyel kerülhet előrébb az ember.
+ ugye idén asszem valami 49 pont lett az országos átlag ami elég gyatra, így a korábi éveknél "értékesebb" az idei 76 pontod. Lezárásképp tehát annyit mondanék, hogy 90 százalék esélyed van, hogy felvesznek ha nagyon odateszed magadat a szóbelin, és semmiképp nem "esélytelen". Esetleg azt vedd még figyelembe, hogy ha felvesznek bioszra, akkor az első két évben nagyon kemény biosz oktatásban fogsz részesülni, és csak 11.-től tudsz majd fakultáció keretében emelt szinten törizni. Remélem tudtam segíteni:) Ha bármi kérdésed van szívesen megválaszolom:)
Kedves 24es
En is a vmgbe szeretnek menni de spanyolra 84 pontom van es max azaz 20 a hozott a vmg szetint 104 pontom van megtudsz esetleg kerdezni evfolyam tarsakat h oket hanyponttal vettek fel a spanyol nyekes osttalyba ( az osszpontszamuk es a kozpontijuk erdekelne) ?
Szerinted mennyire kell jol sikerulnie a szobelinek h legyen eselyem a bejutasra?
Kedves 26-os!
A 84 pont és a maximális hozott pont nagyon szép eredmény, először is fogadd őszinte gratulációmat! Másodszor pedig, egy ilyen szép pontszám mellett is törekedni kell a maximális szóbelire mert a férőhelyek a 10-15x ös túljelentkezés miatt súlyos 1 pontokon múlnak. Abban biztos lehetsz, hogy behívnak, és én azt mondom, ha rendesen felkészülsz a szóbelire, akkor szinte biztos, hogy felvesznek:) Imádom a sulit, a tanárok nagyon magas szintet képviselnek és adnak át, ezt figyelembe véve készülj a szóbelire, hogy mennyit számít neked egy “elitgimi”. Sok sikert a felkészülésben, biztatásként elmondom, hogy fél lábbal már bent vagy a suliban;)
Szia koszonom szepen
Szerinted mennyire erdemes kioltozni a sulitokba a szobelire? Egy fekete nadrag feher bluzzal az ugy oke? (lany vagyok) sokat szamit az 1. Benyomas?
Kedves 28-as
Egy sima ünneplőszerű öltözet elegendő. Az első benyomásról pedig annyit, hogy természetesen nem ezen múlik, de azért nem baj, ha a tanárok pozitívan emlékeznek meg rólad:)
Kedves 24-es!
Én is a Városmajoriba szeretnék menni, töri vagy biosz tagozatra. Nekem a központim 77 pontos lett és a 14 hozott pontom van (össz. 91), így 3 ponttal kevesebb mint a kérdezőnek.
Szerinted ennyi ponttal lehet még nekem is esélyem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!