Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » 3,1-es átlag nagyon rossz...

3,1-es átlag nagyon rossz tizedikben?

Figyelt kérdés
Szakgimnáziumba járok. Az online suli alatt sokat rontottam, mindig 4,5 körül volt az átlagom. Tudom hogy ez rengetek rontás. Anya még nem tudja, mivel van egy bukás is a féléviben. Szerintetek nagyon rossz ez az eredmény, ha egyetemre szeretnék menni? Alapból jó tanuló vagyok, de most nincs motivációm a közeljövőben és emiatt csalódott is vagyok.

2021. jan. 28. 13:30
 1/9 anonim ***** válasza:
92%
Nagyon rossz, de lehet javítani.
2021. jan. 28. 13:32
 2/9 anonim ***** válasza:
92%
Még nem késő javítanod, csak szedd össze magad! Tanulj, javítsd ki a jegyeid és találj magadnak célt, ami motivál.
2021. jan. 28. 13:35
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Minél előbb mondd el neki, hogy mihamarabb megszabadulj ettől a nyomasztó titoktól, mert ez is csak megnehezíti a tanulást. A félévi bukás még semmi, év végére akár hármas is lehet, az meg még nem a világ vége, ha hármasod is van. Egyetemre menni meg nem csak úgy lehet, hogy közvetlenül a középiskola után. Én se úgy csináltam, mégis lediplomáztam. És én is szakgimiből futottam neki az egyetemnek (csak akkor még nem így hívták). Úgyhogy ne nyomasszon még az is, hogy mi lesz, ha nem vesznek fel elsőre, mert semmi se lesz, lesz szakmád, szépen elmész dolgozni egy évet. Nagyon hasznos tapasztalat lesz. Utána is kezdheted az egyetemet, semmiről se maradsz le. A továbbtanuláshoz fontos tantárgyakra figyelj, hogy azok jól menjenek, hogy duplázással bejuss! Sok sikert! :)
2021. jan. 28. 13:39
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére a tizedikes átlagod és jegyeid nem számítanak bele még a felvételibe. Csak a 11. évvégi és a 12.-es félévi jegyeid számítanak, azokon belül is az érettségi tárgyak jegyei. Lehet javítani ezen, próbáld motiválni magad. Igyekezz kiválasztani konkrétan mi érdekel, milyen szakon akarsz tanulni és a felvételi követelményekre koncentrálj! :) Sok sikert!
2021. jan. 28. 13:44
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyon jó lesz az érettségid, akkor teljesen mindegy milyenek a jegyeid a középiskola alatt.
2021. jan. 28. 14:12
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

9.-ikben 2,7 volt az átlagom

10.-ikben 2,4 + megbuktam év végén biológiából is, de a pótvizsgát behúztam :D

11.-ik 3,3 volt az átlagom

12.-ikben 4,4-es érettségi átlag + sikeres nyelvvizsga

Ezek után pedig eltelt 3,5 év közgazdász alapszakon az egyetemen, majd 5-ös szakdolgozattal és 5-ös államvizsgával zártam az egyetemet.

Szóval ha neked megfelel ez az átlag, akkor teljesen jó, senkit nem érdekel, ettől még lehetsz jó tanuló bármikor, én azért voltam középiskolában végig ilyen szar átlagú mert nagyon untam az egészet + hát más dolgok foglaltak inkább le...:D

2021. jan. 28. 16:12
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Végülis elmondtam neki és annyit kaptam válasznak (egy jó nagy veszekedés után) hogy marha nagyot csalódott bennem :/
2021. jan. 28. 19:13
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezt előre gondolhattad. ;-) Nem baj, túlélhető. Segíteni fog a továbbiakban is, csak legyél hozzá őszinte mindig. És húzzál bele!
2021. jan. 28. 21:16
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Jónak nem jó, de az a szerencse, hogy ezt sehol sem nézik. 10. osztályig én is lazáztam, 11-ben az irodalmat elrontottam, de a többit sikerült olyanra összehozni, amilyenre szerettem volna, idén vagyok végzős, most remélhetőleg hasonló lesz. Ha a következő 2 évben és az érettségin belehúzol, meglesz az az egyetem simán! :)
2021. jan. 29. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!