Érdemes lenne idén kihagynom az érettségit, és jövőre menni?

Első kérés: Nem.
Második kérdés: Igen.
Ha most, mikor ez az egyetlen dolgod, nehezen megy a tanulás, akkor egy év múlva, mikor nem vagy rákényszerítve az iskola által, szintén nem fog menni. Nem bántásból, de én is éreztem így, ezért mondom: szedd össze magad, tedd le a feneked egy székre, jelöld ki egy nap mennyit akarsz megtanulni, és tartsd ahhoz, sőt, többhöz magad. Az érettségi semmi az egyetemhez vagy a munkához képest (pl. első vizsgámra többet tanultam mint egész érettségire, és most a sok munka és egyetem mellett már visszasírom), hát ahelyett hogy sírsz és azt várod hogy más oldja meg a problémáid, vedd kezedbe az életed és tegyél a jövődért. Mert az senkitől sem függ, csak tőled. Elrontod? Nincs vész, max mész javítani. Nincs lehetetlen, és mindig lesz valahogyan, de ahhoz tenni is kell.
sok sikert amúgy.

igaza van a kollégának, de a 2-ikat már le is húzták a trollok
most még benne vagy a lendületben ezt ki kell használni 1 év múlva már sehol se leszel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!