Az ELTE diplomája értékesebb, mint a vidéki egyetemek diplomája?
Azért szeretném ezt megkérdezni, mert ott a legmagasabbak a pontszámok, mindenki ismeri ezt az egyetemet, nagy, jó, színvonalas...stb, és én is gondolkodtam rajta, hogy megjelöljek ott 2 helyet. Viszont eszembe jutott, hogy nagyon nem szeretem a zajos, füstös helyeket sok emberrel, és Budapest ilyen.
Épp ezért úgy gondoltam, valamilyen vidéki egyetemre járnék inkább egy kisebb városba.
Ez jelentené majd nekem hátrányt a későbbiekben? Pl, ha állásinterjúra megyek, vannak olyan egyetemek, amiknek a diplomájára ránéznek, és már be se hívják vele az embert? Vagy csak az számít, hogy ilyen-olyan végzettség, és, ha megfelel, akkor behívnak?
Jó, köszönöm 😇
Hát, max az ilyen sznob embereket tudnám lenyűgözni az ELTE diplomámmal, úgyhogy valószínűleg ezt elengedem.
Az a baj, hogy eléggé elbizonytalanodtam, hova menjek, mert, ha szerencsés vagyok és jól megírnám az érettségim, be tudnék jutni Szegedre, de nem tudom, igazán szeretném-e.
A másik, hogy csak annyi van meg, hogy van egy kedvenc tantárgyam, és ahhoz kapcsolódóan szeretnék munkát, valamiért a fejemben mindig tanár vagyok, de ők nagyon keveset keresnek, így másban szeretnék gondolkodni, de a sok lehetőség közül fogalmam sincs melyik lenne számomra ideális.
Főleg egyébként a földrajz érdekel. Angolból jó vagyok elvileg, de nem érzem feltétlen elégnek jelenleg a tudásom ahhoz, hogy taníthassam.
A földrajzzal kapcsolatban szeretnék leginkább munkát, eddig annyit tudok, hogy geológus nem szívesen lennék, de kb minden más igen.
Nyilván nagyon sok minden számít a munkaerőpiacon: nyelvtudás, tapasztalat, egyéb referenciák.
Szerinte ahol tényleg számít, hogy hol végzed az az ilyen politológia-, anglisztikaszerű szakoknál, mert ott ha másért nem, akkor minimum a lehetőségek miatt célszerű a fővárosban végezni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!