Milyen a villanyszerelő szakma?
1. Mennyire nehéz a tananyag?
2. Mennyi az átlag nettó kereset gyakorlatilag? (Tudom, google. Azokat már láttam, de kíváncsi vagyok, akik benne dolgoznak mennyit visznek haza valójában.)
3. Van-e hátránya a szakmában annak, hogy nő vagyok?
4. Megéri tanulni ezt a szakmát?
Köszönöm, ha válaszolsz!
1. Kozepesen
2. Netto 200-500
3. Van
4. Igen
Akinek van vonzalma és érzéke hozzá, annak kiváló, a tananyagoz könnyen sajátítja el, ha továbbképezi magát jó keresete is lesz.
.
Nem vagyok biztos benne, de úgy tudom, nő létedre hálózatszerelő nem lehetsz.
Falat, mennyezetet viszont adott esetben vésned kell.
A technikus a középfokú műszaki szakember. Többet tud elektrotechnikából, tehát többet tud arról, hogy miért kell valamit úgy csinálni, ahogy kell. Gyárban ez olyan előmunkás, csoportvezető, művezető-féle dolog lenne. Ha lenne gyár. Ma inkább az áramszolgáltatós területgazda a reális beosztás. Biztosan van, aki mindjárt jelentkezik, hogy ahová ő járt, ott semmit nem tanultak többet, mintha villanyszerelő lett volna, hát ilyenek vannak.
A tervezés az nem igazán reális álom, mert már évtizedek óta azt a felsőfokú végzettséggel párosítja az állam.
Én ismerek női villanyszerelőt. Papírja van hogy az, de semmit nem tud, mégis megvan a papírja és ötös lett a vizsgája ...
Nôként mi a célod ebben a szakmában? Láttàl már élőben egy vèsést, amikor akkora a por hogy a másikat alig látod a szobában?
Vagy mit szeretnél? Ülni egy irodában? Mert ahhoz nem kell villanyszerelőnek lenni.
Akkor már miért nem egyből elektrotechnikusnak megy vagy villamosmérnöknek?
Bár egyik szakmában sem lesz túl népszerű nőként az is fix.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!