Középfokú végzettség megvan szakmai vizsga nélkül is?
Több embertől kérdeztem és neten is utána jártam de mindenki mást mond. Szóval:
3 éves szakmán vagyok, de a szakmai vizsgát nem akarom megcsinálni nyáron. Nem akarom elhinni, hogy enélkül csakúgy elveszne a 3 évem. Tehát! A bizonyítványomban ott lesz hogy elvégeztem a 3 évet csak nincs szakmai végzettségem. Vagyis ezzel megvan a középfokú végzettségem??
Ez kérdés?
Nem, nem lesz középfokú végzettséged. Kiálítanak neked egy nyomtatványt, hogy ugyan elvégezted a képzést/tanfolyamot, de szakmai vizsgát nem tettél, nem akkreditáltál. Így nem kapsz bizonyítványt/oklevelet se. Ez olyan, mintha a középiskola végén nem érettségiznél.
Érdemes lenne inkább megcsinálni azt a vizsgát, nem?
Ha szakman vagy es nem erettsegi+szakman, tehat se erettsegid nem lesz, se szakmad, akkor nem, nincs kozepfoku vegzettseged.
Vagy erettsegi, vagy szakma kell hozza. Neked igy hivatalosan 8 altalanosod lesz.
Ha szerencsed lesz, valaki igy is munkaba állít a szakmadban, kevesebb berert persze, mint “betanitott” munkas. De valoszinu mehetsz gyarba gurizni.
Koronavírus alatt? Szakma nélkül?
Egy próbát megér.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!