Budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumba van esélyem bejutni?
leginkább farancia kéttannyelvre szeretnék jelentkezni. a hozott pontjaim 50/49, a központit 70 pont körülire meg tudom írni, a szóbelin olyan 40 pontot fogok el érni szerintem. (természetesen a hozott pontokon kívül ezek csak feltételezések, de hálás lennék ha valaki le írná, hogy ha így sikerülne minden akkor mennyi esélyem lenne.)
Illetve ha valakinek van tapasztalata francia kéttannyelv szóbelijéről az leírná, hogy nagyjából mire számítsak? (sokat olvasgattam ezzel kapcsolatban, de mégis megnyugtatna ha saját tapasztalatokat olvashatnék.)
köszönöm előre azoknak akik válaszolnak bármelyik kérdésemre:)

Végre egy kérdés, ahol értelmesen tudok válaszolni.
Amikor én jelentkeztem a Kölcseybe, elég egyszerűen éltem meg az egészet.
A bizonyítványommal 49 pontot vittem kb, az írásbelim 87 lett, és a szóbelim pedig 45 pontos. Ugyanúgy a francia-kéttannyelvűre jelentkeztem, ahogy szerintem kb mindenki, mert az a "legjobb" :)
Engem az elsők között vettek fel, de nem oda mentem a végén.
Tanulság: nem kell lehengerlően jó írásbeli, sem csodás bizonyítvány, a szóbelit kell ügyesen megcsinálni. Én magyarból szóbeliztem, fel kellett olvasnom egy szöveget, kiegészítenem, kb 2 mondatot elemeznem, a többi szabad beszélgetés volt. Légy magabiztos, határozott, de szerény.
Más ismerőseim 60-70 pontos írásbelikkel, 4,7-4,8 átlagú bizikkel és 40 pont feletti írásbelivel is bekerültek. Ha nagyon a Kölcseybe szeretnél menni, ajánlom, hogy más szakra is jelentkezz, biztos-ami-biztos.
Sok sikert! :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!