ELTE vagy BGE? Ti melyiket választanátok?
Barátnőm ELTE-re jár, én BGE-re, mindketten a másikat ajánlanánk :D
Pont a napokban vitatkoztunk arról, melyik a rosszabb, de végül meggyőzött, hogy az ELTE még a BGE-nél is rosszabb.
Igaziból, nálunk a BGE-n a szervezés és az ügyintézés az, ami botrány, de ez állítólag az ELTE-n sincs másképp. Ne legyen semmi nyűgöd, mert esélytelen, hogy segítenek...
Viszont én a BGE-n a tárgyakkal és a tananyaggal egészen elégedett vagyok/voltam, míg ő az ELTE-n azt is felhozta, hogy a töredékét adják le annak, amit utána követelnek.
Helyileg egyértelműen az ELTE a nyerő, a Külker nagyon a világvége... de a nemz. gazd. szak miatt még talán megéri kijárni, mert cserébe nagyon sok céggel van kapcsolata a sulinak és külföldre is sok helyre könnyen ki tudsz jutni Erasmussal, ami hasznos.
Amúgy a matekos tárgyak azért nehezek tudnak lenni ezen a szakon, arra készülj, de ha rendszeresen tanulsz, túl lehet élni. :)
Egyértelműen az ELTE-t ajánlom. Feltehetően a színvonal is magasabb, az egyetem hírnevéről és rangsorolásáról nem is beszélve.
Ami a Külker mellett szól, hogy a nemzgazd (mivel ez külkereskedelem) ezért ez a Külker azaz BGE eredeti profilja, így nyilván ebben a témában otthon vannak. Ennek ellenére javaslom az ELTE-t.
Szia! Én a BGE-n végeztem angol nyelvű nemzetközi gazdálkodás szakon.
Teljesen egyet kell értsek a fönti hozzászólókkal.
A képzés minőségével teljesen elégedett vagyok, mivel azok a tárgyak, amik fontosak, azok jók. A statisztika, matek, operációkutatás, közgaz, accounting, és a tipikus külkeres tárgyak mind színvonalasak voltak. Imádtam bejárni, de csak addig amíg nem tudtam részt venni egy 1 éves kettős diplomás programon. Utána kínszenvedés volt bejárni, mert láttam hogy egy egyetem milyen is lehetne.
A fő probléma a külkerben, és az egész BGE-ben hogy a karok szét vannak szórva, és a 16. kerületi KKKnál ez tragédia. Az csak egy dolog hogy kinn van a fenében, de ami a legrosszabb, hogy emiatt sehol sem lehet normálisan megebédelni. Én hajtósabb diák voltam ott is, előadásokra is bejártam, és otthonról kellett vinnem az ebédet, mert a környéken nem volt semmi, csak a tényleg nagyon rossz színvonalú, és túlárazott büfé. Ez persze azóta lehet változott.
Az ELTEvel kapcsolatban nem hallottam jókat, ha újra jelentkeznék, ráhajtanék a Corvinusra, vagy ha nem, akkor BME, mert a Külker túlságosan kinn van, tényleg fárasztó kijárni.Munkahelynél is megfontolod hol van a cég, egyetemnél miért ne lehetne.
2019/20. tavaszi félévéig bizonyosan így volt. Én a 2020/21. őszi félévében kezdtem, most már mondhatni teljesen fix volt. Pl. csütörtökönként mindig ugyanakkor volt a marketing, számvitel, menedzsment előadás. Matek 'szerda-csütörtök' sávja stb.
Hétfő szabadnap, keddenként ZH-k voltak.
Ha a szorgalmi időszakban megajánlott jegyet szereztél mindenből, december közepétől szabad vagy a tavaszi félév kezdetéig (február eleje).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!