Az egyetem valóban nem tanít meg minden a szakmához szükséges dologra?
Van egy ismerősöm aki mesélte, hogy az ő szakjához kapcsolódó állások mind megkövetelik x nyelvből, hogy folyékonyan tudjon kommunikálni de ehhez képest az egyetemen még csak választható kurzusként sincs lehetősége nyelveket tanulni és neki kellett magának megtalálnia a módját erre.
Van egy mádik ismerősöm aki mesélte, hogy magas szintű informatika ismereteket követelnek a munkahelyén, de az egyetemen nem volt lehetőség megtanulni (magasabb szintűt és más dolgokat mint a középiskolás informatika).
Van hasonló tapasztalatotok? Ha igen leírnátok részletesen, hogy milyen szak és mi hiányzott, sikerült-e valahonnan megtanulni? Miért nem tanítanak meg mindent ha már fizetünk tandíjat?
Nagyjából semmire se tanít meg amire valójában szükség lenne.
Csak egy papír belépő semmi több.
Kettes gondolom valami mérnök lehet, aki nem volt hajlandó képezni magát pluszban, gyakornokoskodni járni egyetem mellett, most pedig nem talál munkát emiatt, és itt adja ki a frusztrációját.
Természetesen nem tanít meg mindenre, mint egyesben már mondtam,
viszont nagyon sok mindenre igen. Ez területenként változik, hogy mennyire. Van, ahol a terület jellegéből adódóan sokat kell mellette/utána továbbtanulni, van, ahol alig.
Ha az adott szaknak nem a nyelvek megtanítása a célja, nyilván nem fognak neki több nyelvet megtanítani.(ettől függetlenül a legtöbb egyetemen van lehetőség nyelvtanulásra).
Ha az adott szakmának nem részei általánosan az adott informatikai ismeretek, akkor azt sem fogják megtanítani.
Ez természetes.
Mi a probléma?
Probléma akkor van mikor olyan szakot végzel ami után sok hiány van, mert fizetted azt a sok pénzt és semmi. Csak ennyi a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!